Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Κώστας Ζαχαριάδης (Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ)

Κώστας Ζαχαριάδης
Κώστας Ζαχαριάδης
Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει μια συνεχή ρητορική καταστροφολογίας. Δεν είναι η πραγματικότητα όπως την παρουσιάζουν, γίνεται μια ρεαλιστική συζήτηση για το χρέος, ώστε να μπει σε μια τροχιά βιωσιμότητας. Εάν ρυθμίσουμε το χρέος, θα έρθουν επενδυτές και θα έρθει η ανάπτυξη. Αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας από το 2010 και μετά.

Δεν καθυστερήσαμε με δική μας υπαιτιότητα καμιά αξιολόγηση. Κάναμε μεταρρυθμίσεις, εκπληρώσαμε 140 προαπαιτούμενα και εμείς σε ότι είχαμε δεσμευτεί ήμασταν συνεπείς. Η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε τον Μάιο του 2016 και η καθυστέρηση οφείλεται στους δανειστές. Όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση, το ΔΝΤ προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1% και οι Ευρωπαίοι 0,5%, ενώ εμείς τελικά πετύχαμε πλεόνασμα 4,2%. Μας πίεζαν τότε για πολύ σκληρά μέτρα και πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5 % για την επόμενη δεκαετία, ενώ εμείς πετύχαμε συμφωνία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Εμείς δουλεύουμε στη κατεύθυνση να τελειώνουμε με τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, δεν είμαστε εκτός στόχων, προχωράμε με μια λελογισμένη αισιοδοξία, δίνουμε μια μάχη και θεωρώ ότι θα έχουμε μια ευνοϊκή συμφωνία στο Euro group που ακολουθεί.»