Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Πέτρος Κωνσταντινέας (Βουλευτής Μεσσηνίας, ΣΥΡΙΖΑ)

Πέτρος Κωνσταντινέας
Πέτρος Κωνσταντινέας
Βουλευτής Μεσσηνίας, ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι ένα πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ η επικοινωνιακή πολιτική, το είπα και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν μου αρέσουν οι υπερβολές τύπου γραβάτας, θέλω μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Προσπαθούμε να λύσουμε παθογένειες τριάντα ετών. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό, αλλά η βούληση υπάρχει, εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση διαπλοκής με κανέναν.

Δεν θα απολογηθούμε για τα χρέη που παραλάβαμε, αλλά έχουμε κάνει έργο, έχουμε πετύχει δύσκολους στόχους.

Oύτε ένα μεγάλο κανάλι δεν λέει κάτι θετικό για εμάς.

Πιστεύω ότι στο Euro group της Πέμπτης θα κλείσει η αξιολόγηση και θα δοθεί η δόση. Πρέπει όμως να μπούμε σε μια φάση πραγματικής ανάπτυξης.

Πως θα έρθει ένας σοβαρός επενδυτής χωρίς να έχουν προηγηθεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις; Είμαστε μια χώρα χωρίς δασολόγιο, χωρίς χάραξη βιομηχανικών ζωνών, αυτά είναι βασικά θέματα που πρέπει να λυθούν.

Η Ελλάδα κατέχει το 1% του ΑΕΠ της Ευρώπης, δεν γίνεται να προχωρήσουμε χωρίς μια ρύθμιση του χρέους. Αν δεν υπάρξει ποσοτική χαλάρωση στις φτωχές χώρες του Νότου, τότε κινδυνεύει όλο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η Ιταλία έχει χρέη ύψους 3 τρις ευρώ, αν σκάσει αυτή η βόμβα θα παρασύρει και τον πλούσιο Βορρά.

Η Ευρώπη της αλληλεγγύης δεν υπάρχει, σήμερα έχουμε μια κυριαρχική Γερμανία, μια Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, που πρέπει να αλλάξει πολιτική.

Οι επενδύσεις που έγιναν στο Νομό Μεσσηνίας, σε Costa Navarino και Grace Kalamata, έχουν ωφελήσει την περιοχή σε διαφήμιση και θέσεις εργασίας, αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες σε μια επένδυση, δεν μπορεί να γίνεται στο άρπα κόλα.»