Σάββατο 21 Απριλίου 2018   Μερικώς Νεφελώδης 12°C Μερικώς Νεφελώδης
radio image
Now On Air (14:00 - 20:00)
Stigma Djs
×

Σφάλμα

[OSYouTube] Alledia framework not found
%PM, %Europe/Athens %636 %2017

Γιάννης Θεοδόσης Κοντός (Πρόεδρος Κοινότητας Βολιμών)

Γιάννης Θεοδόσης Κοντός
Γιάννης Θεοδόσης Κοντός
Πρόεδρος Κοινότητας Βολιμών

«Το 2015 έγινε λαϊκή συνέλευση στα ορεινά, σε ότι αφορά την αγοραπωλησία και την διεκδίκηση της έκτασης από τον κ. Χάρο και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών. Είπαμε τότε ότι η έκταση στην περιοχή του Ναυαγίου είναι κοινωνική-δημοτική και δεν πρέπει να αποτελεί μήλον της έριδος μεταξύ της αγοράστριας εταιρείας και της Εκκλησίας. Από τα περίπου 15 χιλιάδες στρέμματα που υποτίθεται ότι πουλήθηκαν στον Εμίρη, τα 1.200 ανήκουν στην Κοινότητα Βολιμών.

Από το 1957 ως Κοινότητα Βολιμών, έχουμε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η έκταση είναι Δημοτική.

Στο πάνω μέρος της Πλατείας, ουδέποτε δημοπρατούσε η Εκκλησία. Ο Δήμος Ζακύνθου ήταν ενημερωμένος ότι η έκταση με έγγραφα της Κοινότητας, ήταν Δημοτική, το γιατί δεν έκανε παρέμβαση στο Δικαστήριο, είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τον Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά.
Υπάρχουν νεότερα στοιχεία από Κέρκυρα και Βενετία, που αποδεικνύουν ότι ο χώρος πάνω από το Ναυάγιο είναι Δημοτικός. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, για το πώς πρέπει να κινηθούν.

Στις 3/4/2017 το τοπικό συμβούλιο Βολιμών με απόφαση αριθμ. 317, αποφασίσαμε να ζητήσουμε να κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με το Δασαρχείο, μια μελέτη που αφορά το Ναυάγιο, για τον ευπρεπισμό της χερσαίας ζώνης και τη λήψη μέτρων ασφαλείας των επισκεπτών. Να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις ήπιες προς το περιβάλλον.

Έχουμε την διαβεβαίωση από το Λιμεναρχείο, ότι θα εφαρμοσθεί φέτος η κανονιστική για την θαλάσσια ζώνη του Ναυαγίου.»