Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Νίκος Ακτύπης (Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Δήμαρχος Ελατίων)

Νίκος Ακτύπης
Νίκος Ακτύπης
Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Δήμαρχος Ελατίων

«Μόνο να εκβιάζει ξέρει ο Μητροπολίτης Δωδώνης. Εκβίαζε ακόμη και παπάδες και συμμαθητές μου, να μην έρθει κανείς να με ορκίσει Δήμαρχο Ελατίων το 2002 και τελικά ορκίστηκα με πολιτικό όρκο. 
Έχει μάθει σε εκβιασμούς ο κ. Χρυσόστομος. Εκβίασε καρκινοπαθή να υπογράψει ότι το πλάτωμα πάνω από το Ναυάγιο ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, για να του δώσει πόστο. Εμείς προσφέραμε θέσεις εργασίας σε πολύτεκνους.

Ούτε ο Συνετός ούτε ο Ακτύπης δώρισαν την προσωπική τους περιουσία για να γίνουν δημόσια έργα, εκ του θεσμικού μας ρόλου διαχειριστήκαμε την περιουσία του λαού. Οι εκτάσεις που παραχωρήθηκαν από την Μητρόπολη για να κατασκευαστούν δημόσια έργα δεν ανήκαν στο κ. Χρυσόστομο ήταν περιουσία συμπατριωτών μας που κάποτε τη δώρισαν στην Μητρόπολη. Ποιες δωρεές και ποιο φιλανθρωπικό έργο έκανε ο πρώην Ζακύνθου; Εδώ δεν αφήνει να λειτουργήσει η καντίνα του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Τις διανοίξεις των δρόμων στα ορεινά δεν τις έκανε καμιά Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, ούτε η Μητρόπολη Ζακύνθου. 
Από το 1995 που εκλέχθηκα Πρόεδρος της Κοινότητας Βολιμών, κάναμε μια σειρά από έργα αναβάθμισης της περιοχής και ανοίξαμε δρόμους πρόσβασης στα ορεινά, με τη βοήθεια και του Δασαρχείου. Έπαιξε βασικότατο ρόλο στη διάνοιξη τότε των δρόμων η Δασική Υπηρεσία. Βοήθησε και ο τότε Νομάρχης Ζακύνθου κ. Τουρίκης. Υπάρχουν έγγραφα και οι αποδείξεις των χρηματοδοτήσεων εκείνων των έργων. Η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών ήταν εγκαταλειμμένη, ο Ιερομόναχος Θεόκλητος δεν είχε ούτε κρεβάτι να κοιμηθεί. Που ήταν τότε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος; Ας αναρωτηθεί ο ίδιος γιατί ο λαός αγαπά τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο και όχι τον Μητροπολίτη Δωδώνης.

Ποια περιουσία βρήκε η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών στο Ναυάγιο; Κατασκεύασε ένα κτήριο με παρανομίες, ένα αυθαίρετο κτίσμα, με απειλές και εκβιασμούς. Ο Αρχιμανδρίτης τότε μας προσκόμισε ένα έγγραφο ότι το κτήριο θα ήταν 80 τετραγωνικών μέτρων και Πνευματικό Κέντρο. Τελικά έγινε ταβέρνα «όλα στα κάρβουνα», μας κορόιδευε, από την αρχή ήθελε να κάνει ότι έκανε για την κονόμα.

Δεν υπάρχει συμβόλαιο εκτός οικισμού που να μην έχει περάσει από το Δασαρχείο, γιατί να διαφέρει η Εκκλησία; 
Ήμουν βέβαιος ότι μετά τα όσα κατήγγειλε ο Δασάρχης κ. Σκαρτσογιάννης, θα έμπαινε στο μάτι του Μητροπολίτη Δωδώνης. Όποιος του αντιστέκεται, όπως ο Δασάρχης, κινδυνεύει. Γιατί δεν έκανε καταγγελία στη δικαιοσύνη για τα 5 εκατομμύρια που ισχυρίζεται ότι του ζήτησε ο δασάρχης για τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης του Ναυαγίου εδώ και 18 χρόνια;

Δεν έχει περιουσία η Εκκλησία στο Ναυάγιο, ποτέ δεν είχε, ότι έχει είναι εντός της περίφραξης της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών.

Τόλμησε να πει ο κ. Χρυσόστομος ότι την εξέδρα την κόψανε Βολιμιάτες, να πλένει το στόμα του όταν μιλά για τους Βολιμιάτες. Δεν γνωρίζω ποιος έκοψε την εξέδρα αλλά τον καταγγέλλω που τόλμησε να μας κατηγορήσει. 
Με ποια μελέτη κατασκεύασε την εξέδρα; Ήταν θαύμα που όσο υπήρχε η εξέδρα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Ο κ. Χρυσόστομος κρίνει όλους τους αιρετούς, γιατί να μην τον κρίνουμε και εμείς; 
Ο Δήμαρχος είναι αιρετός, αυτός είναι διορισμένος. 
Εκβιάζει τον Δήμαρχο επειδή άνοιξε το θέμα του Ναυαγίου και λέει ότι δεν θα τον καλέσει σε ένα τραπέζι. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; 
Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών που κάθε φορά εκπροσωπείται από τον Μητροπολίτη Δωδώνης.

Ο κ. Μποζίκης, όπως και ο κάθε Δήμαρχος, προκειμένου να προχωρήσει σε έναν εξωραϊσμό της περιοχής του Ναυαγίου, είχε προσπαθήσει να συνεργαστεί με τον κ. Χρυσόστομο. Τον είχα προειδοποιήσει να μην το επιδιώξει γιατί στο τέλος θα έβρισκε τον μπελά του και τελικά δικαιώθηκα. 
Είχε κάνει κινήσεις τότε ο κ. Χρυσόστομος, για να δημιουργήσει πρόβλημα στον συνδυασμό μας. Είχε υποσχεθεί στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βούτο, ένα οικόπεδο της Εκκλησίας για την δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου στις Αλυκές. Είχε δημιουργήσει θέμα, δεν το προχωρώ περαιτέρω.

Δεν έχω κρυφτεί ποτέ, φυσικά και ήμουν υπέρ της επένδυσης στα ορεινά, αλλά έλεγα και λέω ότι οι ιδιωτικές ιδιοκτησίες των κατοίκων, ή του Δήμου Ζακύνθου, πρέπει να αφαιρεθούν από το επίμαχο συμβόλαιο.»