Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017

Κώστας Καραγκούνης (Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ΝΔ)

Κώστας Καραγκούνης
Κώστας Καραγκούνης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ΝΔ

«Από 21 έως 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Ζάκυνθο και στο Ιόνιο, το φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα». Το νησί μας για ένα δεκαήμερο θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο γαστρονομικό σημείο συνάντησης, συζητήσεων και ανταλλαγής γνώσεων. Θα έχουμε ένα δεκαήμερο χαράς, χορού, φαγητού, τραγουδιού και παραδοσιακής μουσικής. Θα αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το φεστιβάλ αποτελείται από έξι θεματικές ενότητες. Έκθεση προϊόντων με παραγωγούς που θα αναδείξουν την τοπική ταυτότητα, εργαστήρια γεύσεων όπου σεφ θα προσφέρουν στους επισκέπτες γεύσεις από Επτάνησα, κουζίνες από όλη την Ελλάδα όπου θα παρουσιαστεί η Επτανησιακή κουζίνα και θα δεσπόζει η Ζακυνθινή κουζίνα, γεύσεις και ακούσματα με μουσική από διάφορες χώρες της Μεσογείου και τέλος διάφορες εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες θα αναδειχτεί ο πολιτισμός μας. Το φεστιβάλ θέλουμε να αποκτήσει παν-ιόνιο χαρακτήρα, να θεσμοθετηθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Ζάκυνθο.

Το γεγονός θα λάβει χώρα στην προβλήτα του Λιμανιού της Ζακύνθου, όπου θα στηθούν και περίπτερα από το σύνολο των εκθετών. Το ωράριο της λειτουργίας του φεστιβάλ θα είναι καθημερινά από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα και το όλο γεγονός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, του Δήμου Ζακύνθου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Επιμελητηρίου Ζακύνθου.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: