Κυριακή 24 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (04:00 - 08:00)
Stigma DJs
Soul, Blues, Chill Out
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Παναγιώτης Λιβέρης (Πρόεδρος Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου)

Παναγιώτης Λιβέρης (Πρόεδρος Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου)

«Η Ζάκυνθος αναλογικά με τον πληθυσμό της έχει την μικρότερη αστυνομική δύναμη απ όλα τα Ιόνια Νησιά. Ακόμα και η Λευκάδα, έχει μεγαλύτερη αριθμητικά αστυνομική δύναμη από ότι η Ζάκυνθος.

Με δελτίο τύπου που εκδώσαμε στα τέλη Ιουνίου, είχαμε εκθέσει επακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στη Ζάκυνθο και είχαμε προβλέψει τους κινδύνους που εγκυμονούν από την τραγική έλλειψη αστυνομικής δύναμης στο νησί. Ζητάμε την πλήρη επάνδρωση της αστυνομικής διεύθυνσης.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου πριν από κάποια χρόνια, δούλευε κάθε καλοκαίρι με 250 άτομα προσωπικό, ενώ τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια δουλεύει με 100 άτομα προσωπικό. Στην ουσία ο Λαγανάς εποπτεύεται μόνο από τις δυνάμεις της Ο.Π.Κ.Ε που αριθμεί συνολικά 8 άτομα. Κάθε βράδυ εργάζονται 4 αστυνομικοί με δύο περιπολικά και εποπτεύουν τον Λαγανά.
Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στον Λαγανά. Ολόκληρο το υπόλοιπο νησί αστυνομεύεται από μόνο ένα περιπολικό.

Όταν έκλεισε το Α.Τ. Λαγανά μεταφέρθηκαν έντεκα άτομα στο Α.Τ. Ζακύνθου, εκ των οποίων κάποιοι απασχολούνται σε δουλειές γραφείου και κάποιοι βγαίνουν στους δρόμους για περιπολία.

Μέχρι και πριν από 5 με 6 χρόνια, το Α.Τ. Λαγανά είχε 23 άτομα προσωπικό συν 18 δόκιμους προς ενίσχυση, δηλαδή είχε 40 άτομα προσωπικό. Άρα περιπολούσαν τον Λαγανά υπερδιπλάσια άτομα απ ότι σήμερα. Ουδέποτε είχε πεζή περιπολία ο Λαγανάς.

Μην εμπλέκει κάποιος το προσωπικό της Τροχαίας που την ημέρα βρίσκεται στον Λαγανά και ελέγχει, με την αστυνομική δύναμη που θα έπρεπε να υπάρχει στην περιοχή.

Οι περισσότεροι που εργάζονται ως ασφάλεια σε νυχτερινά μαγαζιά, δεν έχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση ενός σεκιούριτι.

Κάποιοι σήμερα τα χαράματα ανατίναξαν ένα ΑΤΜ στον κεντρικό δρόμο των Αλυκών και σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει καν περιπολία στις Αλυκές.»