Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Γιάννης Κεφαλογιάννης (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ)

Γιάννης Κεφαλογιάννης
Γιάννης Κεφαλογιάννης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ

«Η Ζάκυνθος είχε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω πλημμυρών. Η περίοδος αυτή έληξε στις 26/5/2017. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία, είχε δοθεί αναστολή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των κατοίκων του νησιού. Όμως λόγω οικονομικής αδυναμίας στην οποία περιήλθαν οι φορολογούμενοι κάτοικοι του Δήμου Ζακύνθου, δεν μπόρεσαν πολλοί εξ αυτών να αποπληρώσουν τις δόσεις τους, με αποτέλεσμα να καταστούν ληξιπρόθεσμες.
Ζήτησα από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσαλακώτο, να αρθούν τα αναγκαστικά μέτρα σε όσους Ζακυνθινούς ρυθμίσουν έστω και εκ των υστέρων τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Επίσης ζήτησα να δοθεί η δυνατότητα να μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και όσοι είχαν ενταχθεί σε ρυθμίσεις και τις απώλεσαν την 27/5/2017, τουλάχιστον για το οφειλόμενο ποσό έως τις 26/7/2016, χωρίς να χάνουν τις έως τότε ρυθμίσεις τους.

Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχω απαντήσεις για τους επαγγελματίες και τα φυσικά πρόσωπα της Ζακύνθου, διότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία σε ένα δίκαιο αίτημα της Ζακυνθινής κοινωνίας.

Υπάρχει ηθικό ζήτημα με την κυρία Θάνου, που υπήρξε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός. Η τοποθέτησή της ως επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, φαίνεται προς τα έξω σαν μια τακτοποίησή της, κάτι που θα έπρεπε η ίδια να αποφύγει. Η κ. Θάνου δεν έπρεπε να δεχτεί αυτή την τοποθέτηση.

Ζητάμε την διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος με τον κ. Καμένο, ο οποίος είχε 12 συνομιλίες με έναν ισοβίτη και παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης, πρόκειται για μια θεσμική παρέμβαση. Σύμφωνα με τον ισοβίτη, τον καλεί ο κ. Καμένος να προβεί σε μια ψευδορκία. Αυτά θέλουμε να εξετάσουμε και να μάθει ο Ελληνικός λαός την αλήθεια.

Προφανώς και οι κρίνοντες κρίνονται, όμως ο κ. Πολάκης που κάνει την βρώμικη δουλειά του Πρωθυπουργού, έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, να επιτίθεται σε δικαστές και εισαγγελείς που βγάζουν αποφάσεις οι οποίες δεν εξυπηρετούν τα κυβερνητικά σχέδια. Ο κ. Πολάκης δεν ξέρει τι λέει, οι δικαστές υποβάλλουν κανονικά πόθεν έσχες, αλλά δεν δημοσιοποιούνται.»