Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Βασίλης Κεγκέρογλου (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Υφυπουργός Εργασίας)

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βασίλης Κεγκέρογλου
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Υφυπουργός Εργασίας

«Αυτό που περιέγραφε ο κ. Τσίπρας το 2014 όταν βγαίναμε στις αγορές όταν μιλούσε για στημένη έξοδο, αυτό συνέβη  τώρα. Χάσαμε τρία χρόνια με την ανικανότητα της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις και στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, έχουμε ένα σκληρό μνημόνιο με μέτρα ύψους 12 δις ευρώ και υπερφορολόγηση.

Αναρωτιέμαι γιατί βγήκαμε στις αγορές. Εν μέσω προγράμματος δεν μπορείς να έχεις χαμηλά επιτόκια. Άλλες χώρες δανείζονται με 1 και 2%, ενώ εμείς με 4,6% ενώ θα έπρεπε να είχαμε πάρει στην χειροτέρα των περιπτώσεων, επιτόκιο 4,3%. Τελικά δανειστήκαμε με ένα πολύ ακριβό επιτόκιο που θα το επωμιστεί ο Ελληνικός λαός. Το επιπλέον κόστος θα πρέπει να το επωμιστούν πολιτικά οι κ.κ. Τσακαλώτος και Τσίπρας. Πρέπει κάποια στιγμή να βγούμε στις αγορές με πολύ χαμηλά επιτόκια, όπως κάνουν και άλλες χώρες, που δανείζονται με 0,9%.

Αυτή η κυβέρνηση έχει την εξής πρωτοτυπία, να παίρνει μέτρα όχι για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Αν τα έκανε αυτά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα βοούσε ο τόπος.

Το ΔΝΤ άσκησε βέτο, λέγοντας ότι η μείωση του αφορολογήτου ορίου πρέπει να έρθει πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο και τα περίφημα αντίμετρα του ΣΥΡΙΖΑ να μετατεθούν για το 2023 και μετά. Καταρρέει το αφήγημά τους και ασκούν γκρίζα προπαγάνδα ωε τελευταία σανίδα σωτηρίας γι αυτούς.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αγκυλωμένοι σε ιδεοληψίες. Η ΝΔ πιστεύει ότι η αγορά πρέπει να καθορίζει τα πάντα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το κράτος πρέπει να καθορίζει τα πάντα. Είναι λάθος και οι δύο αυτές θεωρίες.»


 Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: