Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός Σύμβουλος)

Γιώργος Αρμένης
Γιώργος Αρμένης
Δημοτικός Σύμβουλος

«Περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη τον Δήμο Ζακύνθου. Η κοινωνία αλλά και εμείς, ζητάμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τις πλαστές διαταγές πληρωμής, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Έχουμε μια διαταγή πληρωμής από δικαστική απόφαση, αλλά με πλαστά στοιχεία δομημένη και μια δεύτερη διαταγή πληρωμής που είναι εξ ολοκλήρου πλαστή. Έχουμε ακόμη δύο διαταγές πληρωμής, που έρχονται από παλιότερα η μία εκ των οποίων παραλήφθηκε από τον κ. Αντώνη Αντίοχο Μπαλιακρά και πληρώθηκε χωρίς να ασκηθεί ανακοπή. Όλες αφορούν τον ίδιο εργολάβο, καμιά από αυτές τις τέσσερεις διαταγές δεν πληρώθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Επίσης καμιά εξ αυτών δεν πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
Η ημερήσια διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής, συντάσσεται από τον Δήμαρχο, αυτός είναι ο καθ ύλην αρμόδιος. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις διαταγές πληρωμής, είναι συγκεκριμένες και συνήθεις στη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πανελλαδικό επίπεδο.

Έχει ασκηθεί μήνυση από τον κ. Α. Κασσιμάτη στην οποία αναφέρεται ότι ένας ανώνυμος αποστολέας έστειλε δύο φακέλους στο ιατρείο του κ. Κασσιμάτη.
Επανειλημμένως έχω ζητήσει από τον κ. Κασσιμάτη να προσκομίσει τα στοιχεία που διαθέτει, να τα καταθέσει στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά δεν το έχει πράξει. Εγώ προσωπικά, δεν έχω δικαίωμα να ζητήσω αυτά τα στοιχεία από την Δικαιοσύνη, την ώρα που η Εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη. 

Δεν είναι σοβαρή η πρόταση του κ. Ντούνου, να εκδοθεί ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να δημοσιοποιηθούν τα πόθεν έσχες όλων των Δημοτικών συμβούλων. Φαντάζομαι ότι θα αναλάβει αυτή τη διερεύνηση η Δικαιοσύνη, αλλά από εκεί και πέρα ας αναλάβει μια πρωτοβουλία ο Δήμαρχος, να δημοσιοποιήσει τα πόθεν έσχες όλων των Δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και μετά αν μας ζητήσει να κάνουμε το ίδιο, εμείς θα το δεχτούμε. Άλλωστε ο κ. Κολοκοτσάς το είχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Εγώ προσωπικά το είχα κάνει στο παρελθόν.

Σε όλους τους τομείς του μηχανισμού των υπηρεσιών του Δήμου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας. Δεν υπάρχει στον Δήμο ένα κέντρο λήψης αποφάσεων, αποφασίζουν οι φατρίες που υπάρχουν.

Είναι ιστορικής σημασίας η απόφαση για την χρηματοδότηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης στον Λίβα.
Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ταλάνισε τη Ζάκυνθο για πολλά χρόνια. Είναι ένα έργο σύμφωνο με τον τοπικό και εθνικό σχεδιασμό καθώς και με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Θα περίμενα το Δημοτικό Συμβούλιο να είχε εγκρίνει ομόφωνα αυτή την χρηματοδότηση και πέραν της γνωστής ιδεολογικής προσέγγισης του κ. Κωνσταντίνου, είναι εντυπωσιακό να μην ψηφίζει υπέρ η παράταξη του κ. Κασσιμάτη. Είναι απορίας άξιον και θα έλεγα υποκριτικό, η Δημοτική παράταξη που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην ψηφίζει υπέρ μιας Υπουργικής απόφασης με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Απ ότι φαίνεται κάποιοι έχουν εμμονές με δεσμεύσεις του παρελθόντος.

Ας μην εφησυχάζουμε όμως με το θέμα των απορριμμάτων, έχει δρόμο η υπόθεση και θα πρέπει άμεσα να μπει σε εφαρμογή η ενδιάμεση διαχείριση. Τα λέω αυτά, γιατί πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι θα εξακολουθήσουν να βάζουν εμπόδια για τον Λίβα. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος και ο ΦΟΔΣΑ δεν έκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν για τα απορρίμματα το προηγούμενο διάστημα, όμως τώρα πρέπει άμεσα να γίνουν τα έργα στον Λίβα και την επόμενη εβδομάδα να έχει στηθεί η κινητή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.

Επιβεβαιώνω, ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει τις εργασίες στον Λίβα, έχει δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα. Επιβάλλεται να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

Εμείς ως δημοτική παράταξη δεν έχουμε κανέναν πονηρό ή ύποπτο δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Κολοκοτσά. Συντασσόμαστε στην οριστική επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων στον Λίβα, που άλλωστε ήταν η δική μας επιλογή. Δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Κολοκοτσά είχε και έχει ο κ. Κασσιμάτης και αυτό φάνηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.       

Μετά το περιστατικό του θανάτου του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά, θα έπρεπε ο Δήμαρχος να είχε αντιδράσει άμεσα. Δεν πήγε καν στην περιοχή, θα έπρεπε σε ένδειξη πένθους, την επομένη της δολοφονίας να έκλεινε το κατάστημα στο οποίο ξεκίνησε η τραγωδία. Τα όσα γίνονται στον Λαγανά, δεν αφορούν μόνο τον Δήμο, αφορούν την κεντρική εξουσία και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Δεν είμαι της άποψης πως αν υπήρχε ένας αστυνομικός ανά δέκα μέτρα θα λυνόταν το πρόβλημα, η αστυνόμευση από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα του Λαγανά.»


 Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: