Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017

Τάσος Μποτώνης (Δημοτικός Σύμβουλος)

Τάσος Μποτώνης
Τάσος Μποτώνης
Δημοτικός Σύμβουλος

«Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη, αν ήθελε σε μία μέρα θα είχε μετατρέψει τον Λαγανά σε παρθεναγωγείο.

Όσο ήμουν αντιδήμαρχος Λαγανά είχα λάβει υποσχέσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι θα έρθουν σημαντικές αστυνομικές ενισχύσεις στο νησί, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα.

Εύχομαι να μην έχουμε άλλα επεισόδια. Ο Δήμος Ζακύνθου δεν μπορεί να κάνει τίποτα στον Λαγανά. Τα όσα ισχυρίζεται η ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Δήμο, δείχνουν ότι δεν ξέρει που βρίσκεται.

Το πρόβλημα στον Λαγανά είναι η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης. Δεν φτάνει το δυναμικό της αστυνομικής διεύθυνσης Ζακύνθου. Δεν επαρκεί το σημερινό μοντέλο αστυνόμευσης, πρόσφατα και μετά το θανάσιμο ξυλοδαρμό του Αμερικανού ήρθαν κάποιοι λίγοι εποχικοί αστυνομικοί για 2 με 3 ημέρες και ο Λαγανάς έγινε παρθεναγωγείο.

Επιβάλλονται οι έλεγχοι από μικτά κλιμάκια, αστυνομία, επιθεωρητές διεύθυνσης υγείας και Δήμο. Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα στον Λαγανά, δεν είναι μόνο τα καταστήματα που πουλάνε παράνομα προϊόντα, δεν είναι μόνο οι τσιγγάνοι ή οι κλέφτες, είναι όλα μαζί και πολλά ακόμα. Τι μπορεί να κάνει από μόνος του ο Δήμος; Για παράδειγμα σε ότι αφορά την ηχορύπανση, η αστυνομία κλείνει το κατάστημα μετά την τρίτη μήνυση, αυτό γίνεται;

Ήταν απόφαση του Δημάρχου κ. Κολοκοτσά, να κλείσει για 15 ημέρες το κατάστημα στο οποίο ξεκίνησε η συμπλοκή που κατέληξε στον θάνατο του Αμερικανού τουρίστα. Εγώ θα ήθελα για παραδειγματισμό να κλείσει το κατάστημα για 60 ημέρες, αν ήμουν Δήμαρχος αυτή την ποινή θα επέβαλα.

Υπάρχουν λίγοι tour operators που προωθούν αυτό το μοντέλο τουρισμού στον Λαγανά. Είναι στο χέρι των όποιων επιχειρηματιών φέρνουν νεολαία που αναζητά διακοπές χωρίς κανόνες, να αλλάξουν αυτό το μοντέλο τουρισμού.»


 Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: