Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017

Νίκος Αυγέρης (Εργολάβος)

Νίκος Αυγέρης (Εργολάβος)

«Ζήτησα προστασία από την αστυνομία και τον Εισαγγελέα, αλλά δεν την βλέπω.
Πάνω από δύο μήνες δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα με απόκρυψη, ενώ πυροβόλησαν και τα μηχανήματα μου προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Δεν συσχετίζω κανέναν με τους πυροβολισμούς, δεν ξέρω ποιος ή ποιοι έκαναν αυτή την ενέργεια, αλλά μια μερίδα ανθρώπων δεν θέλουν να πάνε τα απορρίμματα στον Λίβα.

Πριν από περίπου 20 ημέρες έπρεπε να ρίχναμε τα μπετά στον Λίβα, δεν υπήρχαν όμως οι απαιτούμενες άδειες.
Μόλις ήρθαν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, εγκεκριμένα από τον Επίτροπο, πήγαμε να ρίξουμε το σκυρόδεμα.
Λίγες ώρες αφότου ξεκινήσαμε τις εργασίες την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στον Λίβα η αστυνομία και ζήτησε να ελέγξει όλα τα έγγραφα, τα έλεγξε ήταν όλα εντάξει και συνεχίσαμε τις εργασίες κανονικά.
Την επομένη ημέρα το πρωί, διαπιστώσαμε ότι άγνωστος ή άγνωστοι, είχαν πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο δύο σταθμευμένα μηχανήματα μας που μετέφεραν το σκυρόδεμα. Βρήκαμε σπασμένα τζάμια και σοβαρές ζημιές στις μηχανές. Όπως μας είπε η Αστυνομία οι δράστες χρησιμοποίησαν κυνηγετικό όπλο με φυσίγγια πεντάρια. Το κόστος της ζημιάς είναι σημαντικό, δυστυχώς δεν καλύπτεται στο σύνολο του από την ασφαλιστική εταιρεία, και ο δήμος δεν προβλέπεται να μας αποζημιώσει.

Έδωσα κατάθεση στην αστυνομία και κατόπιν πήγα στην Εισαγγελία Ζακύνθου, μαζί με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Μυλωνά, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσίπηρα και τον Διευθυντή του ΦΟΔΣΑ κ. Κάρδαρη. Εκεί με ενημέρωσε η Εισαγγελέας ότι ή θα πρέπει να συγχωρέσω αυτόν που πυροβόλησε τα μηχανήματα ή να κάνω μήνυση κατ αγνώστου.

Από τη Δημοτική Αρχή θα εξαρτηθεί αν θα συνεχίσω τις εργασίες στον Λίβα και θα το κάνω μόνο εφόσον είναι όλα νόμιμα. Θα επισκευάσουμε τα μηχανήματα μας και αν μου πουν από τον δήμο να συνεχίσουμε τις εργασίες θα το κάνουμε. Αν τώρα θέλουν κάποιοι να σπάσουν τα μηχανήματα, ας το κάνουν.
Ας είναι καλά οι οικογένειες αυτών που πυροβόλησαν, μόνο αυτό έχω να πώ!»


 Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: