Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017

Γρηγόρης Μπαράκος (Διευθυντής ΕΚΑΒ Δ. Ελλάδος)

Γρηγόρης Μπαράκος
Γρηγόρης Μπαράκος
Διευθυντής ΕΚΑΒ Δ. Ελλάδος
«Δεν ισχύουν αυτά που ακούγονται ότι το ΕΚΑΒ καθυστέρησε 40 ή και 45 λεπτά για να επέμβει στο θανάσιμο περιστατικό του Κώστα Καπόλου.
 
Γνωρίζω πολύ καλά τα γεγονότα για το συγκεκριμένο περιστατικό σε σχέση με την ανταπόκριση του ΕΚΑΒ γιατί εκείνη την ώρα ήμουν παρόν στο τηλεφωνικό κέντρο.
Την ώρα που ενημερωνόταν τηλεφωνικά για το περιστατικό, με το θανάσιμο όπως αποδείχτηκε τσίμπημα της σφήκας, το πλήρωμα του μοναδικού ασθενοφόρου που διαθέταμε, αντιμετώπιζε ένα τροχαίο που έγινε σχεδόν μπροστά στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Αφού το πλήρωμα μετέφερε το θύμα του τροχαίου στο νοσοκομείο μετέβη στο σημείο που βρισκόταν ο Κώστας Καπόλος, σχεδόν 10 λεπτά χρειάστηκε το ασθενοφόρο για να φτάσει εκεί.
Από την ώρα της κλήσης για βοήθεια στο ΕΚΑΒ και μέχρι το ασθενοφόρο να βρεθεί δίπλα στον ασθενή πέρασαν 14 λεπτά.
 
Το ΕΚΑΒ στη Ζάκυνθο λόγω υποστελέχωσης έχει προσωπικό αρκετό για να επανδρώσει, σε 24ωρη βάση, μόνο ένα ασθενοφόρο από τα δύο διαθέσιμα ασθενοφόρα του νησιού. Με το προσωπικό που έχουμε προσπαθούμε να καλύψουμε το νησί.
 
Δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και χρόνια τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού την ώρα που τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ περισσότερα. Το 2013 στο ΕΚΑΒ αντιμετωπίσαμε 34 χιλιάδες περιστατικά, όταν τώρα ο αριθμός έχει ανέβει στα 70 χιλιάδες περιστατικά.
Σήμερα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχουμε μείνει με 25 ασθενοφόρα, τα λιγότερα που είχαμε ποτέ από το 2004, την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Έχουμε στείλει από χθες έναν επιπλέον διασώστη στη Ζάκυνθο και στις 5 Αυγούστου θα στείλουμε έναν ακόμα για να ενισχύσει το ΕΚΑΒ για τον μήνα Αύγουστο. Για αυτό το διάστημα, το νησί θα έχει, διαθέσιμα όλη την μέρα, δύο ασθενοφόρα ταυτόχρονα που θα εξυπηρετούν περιστατικά.
 
Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου κ. Τσαρίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλος, έχουν κάνει μεγάλο αγώνα προκειμένου τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου Ζακύνθου που ήταν παροπλισμένα, να επισκευαστούν και να συντηρηθούν. Έτσι, σε λίγο χρονικό διάστημα, η Ζάκυνθος θα έχει και τρίτο ασθενοφόρο διαθέσιμο.
 
Φέτος έχουμε πάρα πολλούς πνιγμούς, κάνω έκκληση να είναι προσεκτικός ο κόσμος, να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες, να μην κολυμπά κάποιος αν είναι φαγωμένος, ή πιωμένος, όλα τα ατυχήματα γίνονται από αμέλεια.»
 

 Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: