Κυριακή 24 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (04:00 - 08:00)
Stigma DJs
Soul, Blues, Chill Out
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017

Βασίλης Φερτάκης (Πρόεδρος Πυροσβεστών Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων)

Βασίλης Φερτάκης
Βασίλης Φερτάκης
Πρόεδρος Πυροσβεστών Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων

«Απαράδεκτες και άκρως προσβλητικές οι δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα για τους πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν και την ψυχή τους, με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, για την κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα. Τι έκανε όσο διάστημα είναι Υπουργός ο κ. Τόσκας; Tι κάνει επί δυόμιση χρόνια αυτή η κυβέρνηση; Kατηγορούν τους πυροσβέστες για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες.

Μόνο ευχολόγια ακούμε από την εκάστοτε κυβέρνηση, έχουμε μεγάλα προβλήματα τα οποία συνεχώς αναδεικνύουμε αλλά δεν επιλύονται. Έλλειψη μόνιμου προσωπικού, έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, πολυδιάσπαση του Σώματος, μειώσεις κονδυλίων και πεπαλαιωμένο στόλο.

Από το 2008 είχαμε να πάρουμε νέα στολή, πήραμε πέρυσι μία, αλλά δεν αρκεί. Πολλές φορές οι πυροσβέστες αγοράζουν από την τσέπη τους μπότες και αρβύλα.

Καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου γίνεται εκπαίδευση του προσωπικού.

Αναλάβαμε πριν από 19 χρόνια την δασοπυρόσβεση, απαιτείται εξειδίκευση και αναβάθμιση μέσων. 

Έχουμε 13 καναντέρ, εκ των οποίων τα εννέα έχουν 35 ετών παλαιότητα. Το θέμα δεν είναι πόσα εναέρια μέσα διαθέτουμε αλλά πόσα επιχειρησιακά διαθέσιμα έχουμε κάθε φορά που τα χρειαζόμαστε.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: