Κυριακή 24 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (04:00 - 08:00)
Stigma DJs
Soul, Blues, Chill Out
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017

Γιάννης Μανιάτης (Υποψήφιος Πρόεδρος Κεντροαριστεράς, Βουλευτής Αργολίδος Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος)

Γιάννης Μανιάτης
Γιάννης Μανιάτης
Υποψήφιος Πρόεδρος Κεντροαριστεράς, Βουλευτής Αργολίδος Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος

«Η υποψηφιότητά μου έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πιστεύω σε έναν νέο πολιτικό πολιτισμό. Ο πολιτικός ηγέτης πρέπει να μιλά με την γλώσσα της αλήθειας, να έχει αποτελεσματικότητα το έργο του, να κρίνεται για το κοινωνικό, Κοινοβουλευτικό και πατριωτικό του έργο και να έχει προτάσεις που δεν θα είναι γενικόλογες. Έτσι θα γνωρίζει και θα κρίνει ο λαός την αξιοπιστία του καθενός.

Η χώρα χρειάζεται μια νέα προοδευτική πολιτική, που θα στηρίζεται στην ανακάλυψη νέων πηγών πλούτου, που δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η Ελλάδα έχει τρεις πηγές πλούτου.

Πρώτον, ένα νέο Δημόσιο, ανανεωμένο και με αξιοκρατία. Ο Δημόσιος τομέας χρειάζεται έναν πλήρη επανασχεδιασμό, έτσι το κράτος κάθε χρόνο θα εξοικονομεί 1 δις ευρώ από λειτουργικές δαπάνες. Φανταστείτε, ότι από μία μόνο μεταρρύθμιση που είχε γίνει επί των ημερών μου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, το κράτος είχε κερδίσει 80 εκατομμύρια ευρώ.

Δεύτερον, η αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας που κοστολογείται στα 50 δις ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε μέσα σε μια δεκαετία να φέρουμε επενδύσεις ύψους 150 δις ευρώ.

Τρίτον, την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που διαθέτουμε σε υδρογονάνθρακες. Υπολογίζουμε ότι κάθε χρόνο θα έχουμε έσοδα ύψους 2 δις ευρώ.

Τα θέματα των νέων τεχνολογιών αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για την χώρα. Οι νέοι μας πρέπει να αξιοποιήσουν τις νέες γνώσεις, αυτοί αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν είναι παράλογο το γεγονός ότι πρώτα θα εκλεγεί ο ηγέτης της κεντροαριστεράς και εν συνεχεία θα δημιουργηθεί ο πολιτικός φορέας. Θυμίζω ότι ο Μακρόν στη Γαλλία εξελέγη Πρόεδρος χωρίς να έχει κάποιο κόμμα πίσω του. Οι κοινωνίες θέλουν κάτι ανανεωτικό, κάτι φρέσκο, βαρέθηκαν τα κόμματα.

Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, τους χαρίζουμε στο κυβερνών κόμμα. Να τελειώνουμε και με το παραμύθι που πλασάρει τελευταία ο Πρωθυπουργός, ο οποίος προσπαθεί να καπηλευτεί την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Τσίπρας έχτισε την πολιτική του καριέρα υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Εμείς είμαστε οι Έλληνες σοσιαλδημοκράτες, είμαστε το προοδευτικό Κέντρο που εκτείνεται έως την Αριστερά. Ως ένας νέος πολιτικός φορέας θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα είμαστε οι πρωταγωνιστές των επόμενων Βουλευτικών εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Να ερωτηθούν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας, στο αν θα αποδεχτούν τις δικές μας προοδευτικές προτάσεις και αν θα συνεργαστούν μετεκλογικά μαζί μας.

Έχουμε υψηλές προσδοκίες από την προσέλευση των ψηφοφόρων στην εκλογική μας διαδικασία, ίσως ξεπεράσουμε και τον αριθμό των 150 χιλιάδων.

Έχω πολλούς προσωπικούς φίλους στη Ζάκυνθο και πιστεύω ότι θα τα πούμε από κοντά αρκετές φορές.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: