Κυριακή 24 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (04:00 - 08:00)
Stigma DJs
Soul, Blues, Chill Out
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017

Παναγιώτης Καλαμβρέζος (Πρόεδρος Εθελοντικού Συλλόγου Προστασίας Χλωρίδας και Πανίδας Κερίου «Ο Πεύκος»)

Παναγιώτης Καλαμβρέζος (Πρόεδρος Εθελοντικού Συλλόγου Προστασίας Χλωρίδας και Πανίδας Κερίου «Ο Πεύκος»)

«Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1991 και το 2016 γίναμε μέλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Τα παλαιότερα χρόνια δουλεύαμε με δικά μας ψεκαστικά μέσα, ενώ τα τελευταία χρόνια μας παραχωρούσαν ένα πυροσβεστικό όχημα, που το χρησιμοποιήσαμε στην κατάσβεση πολλών πυρκαγιών στη Κοινότητά μας.

Όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε και έχουμε άριστη συνεργασία με το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Είναι σημαντικό να διαθέτει η περιοχή μας ένα πυροσβεστικό όχημα. Είναι κρίσιμο να αντιμετωπιστεί η φωτιά άμεσα, πολλές φορές όταν επεκταθεί η φωτιά ακόμα και η Πυροσβεστική δύσκολα την αντιμετωπίζει. Στον Αγαλά που εκδηλώθηκε πυρκαγιά, μέσα σε πέντε λεπτά επιχειρήσαμε με δύο δικά μας ψεκαστικά και την σβήσαμε.

Δημιουργήθηκε πρόβλημα με την άδεια οδήγησης που απαιτείται σύμφωνα με το νόμο, έπρεπε να το μικρό πυροσβεστικό όχημα που διαθέταμε να το χειρίζεται υπάλληλος του Δήμου, γι αυτό και μας το πήραν.
Όλο τον χειμώνα ρωτούσαμε τον Δήμο τι θα γίνει με το όχημα και απάντηση δεν παίρναμε. Το παραδώσαμε σε άριστη κατάσταση στον Δήμο και τελικά μας το επέστρεψαν σε άθλια κατάσταση. Διαπιστώνοντας αυτή την θλιβερή πραγματικότητα, αποφασίσαμε να αποκτήσουμε ένα εξ ολοκλήρου δικό μας πυροσβεστικό όχημα, το οποίο θα είναι πάντα στο Κερί, αλλά το κόστος ανέρχεται στα 12 χιλιάδες ευρώ. 

Έχουμε ανταπόκριση από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και από ιδιώτες. Δεν έχουμε λάβει ουδεμία οικονομική βοήθεια, ούτε από τον Δήμο, ούτε από την Περιφέρεια. Να φανταστείτε πως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, μόνο το 1993 λάβαμε 500 ευρώ από τον τότε Υπουργό κ. Κεφαλογιάννη.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: