Κυριακή 24 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (04:00 - 08:00)
Stigma DJs
Soul, Blues, Chill Out
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017

Τζώρτζης Συγούρος (Πρόεδρος Δικτύου Συνεργασίας Ζακύνθου, Περιφερειακός Σύμβουλος)

Τζώρτζης Συγούρος (Πρόεδρος Δικτύου Συνεργασίας Ζακύνθου, Περιφερειακός Σύμβουλος)

«Το Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου ιδρύθηκε μέσα στον Αύγουστο μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Έχουμε στόχο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας τοπικής ενιαίας αναπτυξιακής στρατηγικής, μέσω της διαχείρισης και υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, διεθνών, Ευρωπαϊκών, Εθνικών καθώς και πρωτοβουλιών για την τοπική ανάπτυξη και την επίτευξη σκοπών κοινωφελούς χαρακτήρα.

Καλέσαμε τους φορείς σε διαβούλευση με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάπτυξης για το νησί. Συνέπραξαν όλοι οι φορείς της Ζακύνθου και καταθέσαμε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την τελική πρόταση του  τοπικού σχεδίου προγράμματος Leader. Είμαστε αισιόδοξοι πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα λάβουμε θετική απάντηση και μιλάμε για προγράμματα ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ που θα έρθουν στη Ζάκυνθο.

Προηγούμενες ανάλογες αναπτυξιακές εταιρείες απέτυχαν, δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα, όπως η Σ.Α.Ζ που πνίγηκε στα χρέη και σε αμαρτίες παρελθόντων ετών. Η Σ.Α.Ζ έφτασε να έχει χρέος μισού εκατομμυρίου ευρώ, ποσού όχι διαχειρίσιμου από Δήμο και Περιφέρεια. Το Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου θα έχει μια ξεκάθαρη λειτουργία, θα λειτουργεί βάση συλλογικότητας και με απόλυτη διαφάνεια.

Δυστυχώς κάποιοι από το Επιμελητήριο Ζακύνθου, κινούνται ενάντια στο Δίκτυο. Δεν κατανοώ την σκοπιμότητά τους, ίσως εν όψει εκλογών. Να ξέρουν ότι κινούνται ενάντια στα συμφέροντα του νησιού.

Θεωρώ πως ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο η επιχειρησιακή ετοιμότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά την περίοδο των πολλαπλών πύρινων μετώπων που έπληξαν το νησί, υπηρεσιακά έγινε ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει. Υπήρχαν κάποια ζητήματα στον κεντρικό συντονισμό, δεν ήταν ο αναμενόμενος. Σαφώς και οι πυρκαγιές ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, όχι απαραίτητα με έναν εγκέφαλο και σίγουρα όχι επειδή κάποιοι θέλουν να βλάψουν τη Ζάκυνθο λόγω ομορφιάς, άλλα συμφέροντα κρύβονται από πίσω, το αγκάθι είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς που επικρατεί στο νησί. Πρέπει να επανέρθει το Δασαρχείο στον ρόλο της πρόληψης και της δασοπυρόσβεσης.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: