Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017

Χάρης Θεοχάρης (Ανεξάρτητος Βουλευτής, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων)

Χάρης Θεοχάρης
Χάρης Θεοχάρης
Ανεξάρτητος Βουλευτής, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων

«Τα στοιχεία του προσχεδίου του προϋπολογισμού είναι ιδιαιτέρως αρνητικά. Ο προϋπολογισμός του 2018 έχει ένα τρικ. Κρατάει την ανάπτυξη στο ίδιο επίπεδο, αλλά σε απόλυτους αριθμούς το φετινό ΑΕΠ θα είναι 1 δισ. ευρώ λιγότερο από τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο κόσμος θα δει μικρότερο εισόδημα στην τσέπη του και φέτος και του χρόνου.

Το δεύτερο άσχημο νέο, μια ομολογία ρητή στους αριθμούς που καταθέτει η κυβέρνηση, είναι ότι τα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,8 δισ. και συνεπώς ομολογεί την αποτυχία της πολιτικής της υπερφορολόγησης.

Η κυβέρνηση αποκρύπτει την πραγματικότητα, λέει ότι τα έσοδα θα είναι μειωμένα, άρα ομολογεί την αποτυχία της πολιτικής της ως προς την υπερφορολόγηση και ταυτόχρονα αυξάνει τις περικοπές δαπανών σε μια σειρά από κοινωνικά θέματα. Όλα αυτά προσπαθεί να τα καλύψει με το δήθεν κοινωνικό μέρισμα που θέλει να μοιράσει. Άρα έχουμε έναν προϋπολογισμό με ένα εκρηκτικό μείγμα.

Έχει δίκιο ο κ. Ντάισεμπλουμ στα όσα λέει για εκλογές το 2019. Αυτή η κυβέρνηση συμφωνεί σε όλα όσα ζητάνε οι δανειστές, περνά σκληρά μέτρα στη Βουλή χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις και πληρώνει κανονικά τους εταίρους. Το θέμα όμως είναι ότι οι περικοπές των συντάξεων πέφτουν βροχή, επενδύσεις δεν γίνονται, οι νέοι θέλουν να φύγουν, οι μεσήλικες είναι σε απελπισία και οι ηλικιωμένοι σε απόγνωση, άρα έχουμε μια χώρα που βουλιάζει στη λιτότητα.

Πρόχειρο το Νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου.

Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, πρέπει να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα και όχι να το αγνοούμε.   

Σήμερα φαίνεται ότι στη Κεντροαριστερά πιο πολύ ασχολούνται με τα πρόσωπα και τις ηγεσίες, όχι με την ουσία των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία. Θα δούμε αν η Κεντροαριστερά μπορεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: