Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Μανώλης Δαμίγος (Διεθνής Αξιολογητής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων)

Μανώλης Δαμίγος
Μανώλης Δαμίγος
Διεθνής Αξιολογητής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων

«Πίσω από την μη διάσωση της «Ιόνιο Αναπτυξιακή» είναι ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νιοτόπουλος και η ομάδα του. Αρνήθηκαν να καταγγείλουν τις παράνομες συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου των εργαζομένων, που συνάφθηκαν στο παρελθόν για ψηφοθηρικούς λόγους, για να μην αναλάβουν το πολιτικό κόστος. Σκοπός του ήταν να τοποθετήσουν άνθρωπο της αρεσκείας τους στην θέση του γενικού διευθυντή για να του φτιάξουν το βιογραφικό με σκοπό να κατέβει στις εκλογές.
Για λόγους πολιτικών ισορροπιών, έγινε η συμφωνία για την δημιουργία του «Δικτύου Συνεργασίας Ζακύνθου» για να υποβαθμιστεί ο ρόλος του δήμου Ζακύνθου προκειμένου η Περιφέρεια να έχει τον πρώτο λόγο. Οι μέτοχοι έκαναν το παιχνίδι του κ. Νιοτόπουλου.

Δυστυχώς δεν έχω την τεράστια δύναμη να επηρεάζω Υπουργεία όπως λέει ο κ. Συγούρος, αν όμως είναι έτσι όπως ισχυρίζεται, δηλαδή ότι με δικά μου παρέμβαση κατάφερα να πείσω το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να απορρίψει τον φάκελο που υπέβαλε το «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου» για το πρόγραμμα LEADER, τότε όσοι ασχολούνται με το «Δίκτυο», ο κ. Συγούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου και όποιος άλλος, να κάνουν μήνυση στους υπαλλήλους του Υπουργείου που άκουσαν εμένα.

Μίλησα με τον κ. Συγούρο τον οποίο θεωρώ συμπαθέστατο, αμέσως μετά την χθεσινή του συνέντευξη. Θεωρώ ότι τον έχουν μπλέξει, πίσω από αυτόν υπάρχει ο κ. Νιοτόπουλος και κρύβονται και άλλοι. Τον έχουν βάλει μπροστά και τον εκθέτουν, λέει τα ίδια και τα ίδια σαν να ακούς μια κασέτα. Δεν υπογράφει αυτός, ο κ. Τσίπηρας υπογράφει.
Αφιέρωσα 8 μήνες από τον επαγγελματικό μου χρόνο για τη Ζάκυνθο. Είναι ψέμα του κ. Συγούρου να λέει ότι εξαφανίστηκα από το νησί.
Συνέστησα στον κ. Συγούρο να συγκεντρώσει όσα στοιχεία λέει ότι διαθέτει εναντίον μου, γιατί θα του υποβάλω μήνυση.

Το «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου» δεν είναι μια νέα αναπτυξιακή εταιρεία, το καταστατικό του δεν είναι καταστατικό μιας νέας αναπτυξιακής εταιρείας, δεν μπορεί να χειριστεί κάθε είδους πρόγραμμα.

Η Νομοθεσία ορίζει ότι οι αναπτυξιακές εταιρείες δεν μπορούν να έχουν υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, πλην μίας θέσεως γραμματέα.
Είναι χρέος της διοίκησης της «Ιόνιο Αναπτυξιακή» να έχει υπαλλήλους που πληρώνονται βάσει του έργου που παράγουν, όχι υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου όπως είχε. Αυτές οι  συμβάσεις ήταν ψηφοθηρικού χαρακτήρα και ήταν παράνομες.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της «Ιόνιο Αναπτυξιακή», κ. Διονύσης Μπάστας είπε όχι στο να καταγγελθούν οι συμβάσεις, για θα απολυόντουσαν υπάλληλοι και δεν ήθελε να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Πίσω απ’ όλα αυτά είναι ο κ. Νιοτόπουλος.
 Αν το Δ.Σ. της εταιρείας είχε καταγγείλει τις παράνομες, αορίστου χρόνου, συμβάσεις το χρέος της εταιρείας θα έπεφτε στα 180 χιλιάδες ευρώ και θα επιβίωνε η εταιρεία. Δεν το έκαναν λόγω πολιτικού κόστους και μιλάω για το σύνολο των μετόχων.
Από τη στιγμή που δεν καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις, το χρέος της εταιρείας έφτασε σχεδόν τα 500 χιλιάδες ευρώ.
Από πού τώρα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Αφού το προϊόν της εκκαθάρισης είναι αρνητικό.

Όταν καθοριστεί η εργασιακή σχέση των υπαλλήλων της πρώην «ΣΑΖ» και μετέπειτα «Ιόνιο Αναπτυξιακή», θα καθοριστεί και το ύψος των χρεών της.

Τον περασμένο Μάιο ο κ. Τσίπηρας μας είπε να παραδώσουμε την εργασία μας σε ένα μέλος του Επιμελητηρίου, χωρίς αμοιβή, στον κ. Φώτη Κότη, καθαρά για πολιτικές ισορροπίες. Ο σκοπός ήταν να γίνει ο κ. Κότης Γενικός Διευθυντής της Ιονίου Αναπτυξιακής επειδή έπρεπε να κατέβει στις εκλογές, πιθανότατα του Επιμελητηρίου απ ότι κατάλαβα. Επίσης προτάθηκε να γίνει η κυρία Μεϊντάνη διαχειρίστρια του LEADER.
Μας λέγανε δηλαδή, να περάσουμε στην κοινωνία της Ζακύνθου τον κ. Κότη, ως αυτόν που έκανε την εργασία για το πρόγραμμα LEADER και δεν το δεχτήκαμε γιατί ήταν ψέμα.

Αυτοί που τα ζητούσαν αυτά, είναι όλη η ομάδα του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, στην οποία είναι μέσα και ο κ. Τσίπηρας. Για λόγους πολιτικών ισορροπιών, έγινε η συμφωνία για την δημιουργία του «Δικτύου Συνεργασίας Ζακύνθου» για να υποβαθμιστεί ο ρόλος του δήμου Ζακύνθου προκειμένου η Περιφέρεια να έχει τον πρώτο λόγο. Κάνανε δηλαδή το παιχνίδι του κ. Νιοτόπουλου.
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, περίμενε το πράσινο φως για την περιβόητη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Ιόνιο Αναπτυξιακή», που δεν έγινε ποτέ. Μας είπε ότι δεν έπαιρνε θετική εισήγηση από τον κ. Νιοτόπουλο.

Μας είχε ζητήσει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου να κάνουμε μια παρουσίαση της δουλειάς που είχαμε κάνει για την εταιρεία και όταν πήγαμε απουσίαζαν όλοι.

Αποτάθηκαν σε μια εταιρεία στην Κρήτη την ΕΤΑΜ να ετοιμάσει τον φάκελο για το LEADER. Αυτή η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει εκτελέσει σε 22 χρόνια 1.044 έργα, που σημαίνει 45 έργα τον χρόνο, δηλαδή αυτή η εταιρεία θα έπρεπε να έχει το λιγότερο 90 υπαλλήλους προσωπικό, τους οποίους όμως δεν έχει.

Στον φάκελο που κατατέθηκε στο υπουργείο από το «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου» δεν υπήρχε ομάδα δράσης, κάτι που ήταν προαπαιτούμενο για να αξιολογηθεί ο φάκελος, μιλάμε για ερασιτεχνισμούς.
Δεν μπορεί τώρα η Ζάκυνθος να καταθέσει νέο φάκελο για το LEADER.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: