Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
×

Σφάλμα

[OSYouTube] Alledia framework not found
×

Προειδοποίηση

Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017

Χάρης Θεοχάρης (Ανεξάρτητος Βουλευτής, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων)

Χάρης Θεοχάρης
Χάρης Θεοχάρης
Ανεξάρτητος Βουλευτής, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων

«Εκτιμώ ότι είναι αρκετά δύσκολο να έχουμε εκλογές εντός του 2018. Η κυβέρνηση θέλει να πάει σε εκλογές με το σλόγκαν «εμείς σας βγάλαμε από τα μνημόνια που σας έβαλαν οι άλλοι». Μόνο από κάποιο ατύχημα θα πάμε σε εκλογές το 2018.

Καλύτερα να μην είχαμε υπερ πλεόνασμα, γιατί αυτό δημιουργήθηκε από τις θυσίες του Ελληνικού λαού, και οι εταίροι, μας αναγκάζουν να κρατήσουμε το μισό στα ταμεία του κράτους ως ένα είδος μαξιλαριού.
Για το άλλο μισό, προτείνω τρία πράγματα. Πρώτον, να δοθεί σε αυτούς που έχουν προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα στο Δημόσιο, δηλαδή σε προμηθευτές.
Δεύτερον, να δοθεί σε πάρα πολύ αδύναμους, σε ανθρώπους που ζουν σε ακραία φτώχεια, σε αυτούς που ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.
Τρίτον, να στηριχθούν αυτοί που έχουν κρατήσει όρθια την οικονομία μας.
Έχει αυξηθεί δραματικά η φορολόγηση των επιχειρήσεων, των μισθωτών και των συνταξιούχων. Πρέπει να υπάρχει μια δίκαιη προοδευτική φορολογία και μια ανταποδοτικότητα των φόρων, που σήμερα είναι ανύπαρκτη.

Τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και συγκεκριμένων κλάδων δεν λύνονται. Παρ ότι υπάρχει αυτό το υπερ πλεόνασμα, τα Νοσοκομεία καταρρέουν, φανταστείτε ότι για παράδειγμα, το κερδοφόρο Μουσείο των Δελφών κλείνει γιατί δεν έχει να πληρώσει το προσωπικό.

Ο χώρος του Κέντρου μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες εξόδου από την κρίση με ρεαλιστικές προτάσεις. Είναι ένας χώρος συνεννόησης και σύνθεσης.
Το πρόβλημα στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, είναι πως υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι, παρ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι εξ αυτών που αξίζει να βρεθούν στο επόμενο Κοινοβούλιο.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: