Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
×

Σφάλμα

[OSYouTube] Alledia framework not found
×

Προειδοποίηση

Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017

Νίκος Ποταμίτης (Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου)

Νίκος Ποταμίτης
Νίκος Ποταμίτης
Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου

«Ο γιατρός και συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Κασιμάτης να κοιτάξει το θέμα της φοροδιαφυγής στον ιδιωτικό τομέα όπου και εργάζεται, ιδίως στον ιδιωτικό ιατρικό τομέα και να μην μιλά για τους γιατρούς του δημοσίου. Άλλωστε έχει πάνω από δέκα χρόνια να ασχοληθεί βιωματικά με το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Διανύουμε δύσκολες ημέρες. Κάποιοι γιατροί διώκονται και γίνονται βορρά πολιτικών σκοπιμοτήτων και ρεβανσισμού.

Εμείς θέλουμε να μην υπάρχουν φακελάκια σε γιατρούς, καταδικάζουμε την μαύρη αμοιβή. Έχει αναρωτηθεί κανείς, γιατί γιατροί στην Ελλάδα που ενδεχόμενα παίρνουν φακελάκι όταν οι ίδιοι εργάζονται στο εξωτερικό δεν κάνουν το ίδιο; Μήπως επειδή στο εξωτερικό οι μισθοί τους είναι πολλαπλάσιοι;

Αργά χθες το μεσημέρι δόθηκε το πόρισμα της πενταμελούς επιτροπής Πέτρου στον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Καψαμπέλη και στον Πρόεδρο των εργαζομένων κ. Τσώλα, ως μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Αυτό έγινε μετά από παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ήρθαν στη Ζάκυνθο και συνάντησαν μαζί με εμάς την Διοικήτρια κ. Τσαρίδου. Δεν παρακάλεσαν, απαίτησαν να δοθεί το πόρισμα και αυτό ήταν μια συνδικαλιστική νίκη. Απέδωσε η συνάντηση που είχαμε και για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως μόνο με αγώνες μπορείς να διεκδικήσεις.

Δεν γνωρίζω τι περιέχει το πόρισμα Πέτρου, φαντάζομαι όμως ότι θα το λάβει και το Επιστημονικό Συμβούλιο και θα σχηματίσουμε μια σαφή εικόνα τις επόμενες ημέρες αφού το μελετήσουμε προσεχτικά.

Το πόρισμα Πέτρου είναι ουσιαστικά ένα βιβλίο που αφορά ιατρικές πρακτικές, διαδικασίες, προσεγγίσεις ακόμη και με βάση την διεθνή βιβλιογραφία, προτάσεις και σημειώσεις. Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να βγει στη δημοσιότητα ώστε να μελετηθεί και από άλλους γιατρούς νοσοκομείων, να γίνει ένας οδηγός ώστε να αποφευχθούν και σε άλλα νοσοκομεία, τα περιστατικά με τις επιπλοκές που συνέβησαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουμε σήμερα στάση εργασίας και τις επόμενες ημέρες θα απεργήσουμε. Αντιδράμε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά την οργάνωση του χρόνου εργασίας των Νοσοκομειακών γιατρών. Το νομοσχέδιο προωθεί τις ατομικές συμβάσεις για εθελοντική υπέρβαση των 48 ωρών εργασίας, κάτι που είναι προπομπός της κατάργησης του ημερήσιου χρόνου εργασίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι ένας γιατρός δεν μπορεί να δουλεύει πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα. Μόνο στην Ελλάδα οι γιατροί δουλεύουν 70 και 80 ώρες εβδομαδιαίως, φθάνοντας στα όρια της σωματικής εξάντλησης και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και την υγεία των ασθενών. Όφειλε η κυβέρνηση να προσλάβει επιπλέον γιατρούς ώστε να μειωθούν οι εφημερίες.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: