Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
×

Σφάλμα

[OSYouTube] Alledia framework not found
×

Προειδοποίηση

Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017

Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

«Ως Δημοτική Αρχή ζητάμε συγνώμη από τον Ζακυνθινό λαό για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου στον Λίβα, όμως οφείλω να υπενθυμίσω ότι ήταν πολλά τα εμπόδια που μας έβαζαν διάφοροι που δεν ήθελαν την λύση Λίβας.

Είναι σε πολύ καλό δρόμο οι υποδομές που δημιουργούνται στον Λίβα, σύντομα ολοκληρώνονται τα έργα και δίνεται η λύση του προβλήματος. Ελπίζω να συνετιστούν κάποιοι και να μας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι μονόδρομος ο Λίβας.

Αναμένουμε την απόφαση της Π.Ι.Ν και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην πρότασή μας για τα έργα αποκατάστασης του ΧΥΤΑ.

Αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι κάτοικοι του Καλαμακίου για τον ΧΥΤΑ, για τις 13 Δεκεμβρίου και πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχουμε σε πλήρη λειτουργία τον χώρο της ενδιάμεσης διαχείρισης απορριμμάτων. Ήδη τοποθετήθηκε ο δεματοποιητής ενώ θα στηθεί και ο βιολογικός. Θα απαιτηθεί ένα δεκαήμερο δοκιμαστικής λειτουργίας της μονάδας. Έχει ξεκινήσει και η ασφαλτόστρωση του εν λόγω οικοπέδου, σε περίπου 15 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί.

Είναι υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε στην αναδάσωση μιας έκτασης 83 στρεμμάτων στην περιοχή του Καλλιπάδου. Θα υλοποιηθεί η δέσμευσή μας, έχουμε ήδη ζητήσει χρηματοδότηση για το έργο αυτό από το αρμόδιο υπουργείο, ύψους 200 χιλιάδων ευρώ και αναμένουμε σύντομα μια θετική απάντηση. Θεωρούμε ότι το Υπουργείο θα μας χρηματοδοτήσει γνωρίζοντας ότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μας απασχολεί όλους το θέμα του Νοσοκομείου Ζακύνθου, γι αυτό και έκανα αποδεκτό το αίτημα του κ. Αρμένη και στο επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο θα έχουμε το θέμα του Νοσοκομείου στην ημερήσια διάταξη. Θα καλέσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και να ενημερωθούμε.

Ως δήμος αναδείξαμε στο θέμα της επιχώριας περιουσίας. Ενημερωθήκαμε για τα στοιχεία που διαθέτει ο ΟΔΑΖ και στείλαμε τον σχετικό φάκελο για περαιτέρω διερεύνηση στον νομικό μας σύμβουλο, συνταγματολόγο κ. Γ. Κασιμάτη. Δεν είμαστε απέναντι στον Πρόεδρο του ΟΔΑΖ κ. Μπετίνη, αυτό που θέλουμε είναι η διαχείριση της επιχώριας περιουσίας να μείνει στους Ζακυνθινούς. Θεωρούμε ότι με την επιχώρια περιουσία θα σώσουμε και τα ακίνητα που είναι προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν ήταν αυτοσκοπός για μένα η καρέκλα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ζακύνθου. Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον τεχνοκράτη κ. Φ. Κότη γιατί θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να πάρει μια νέα πορεία το Επιμελητήριο, να βγει από την εσωστρέφεια που το είχε οδηγήσει η προηγούμενη διοίκηση, από την οποία δεν είδαμε αποτελέσματα υπέρ του επιχειρηματικού κόσμου της Ζακύνθου.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: