Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
×

Σφάλμα

[OSYouTube] Alledia framework not found
×

Προειδοποίηση

Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Τσιλιβί)

Θοδωρής Κολπονδίνος
Θοδωρής Κολπονδίνος
Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Τσιλιβί

«Συμμετείχαμε στην διεθνή έκθεση World Travel Market που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο 6 έως 8 Νοεμβρίου και αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της Μεγάλης Βρετανίας. Η έκθεση είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και τα μηνύματα που λάβαμε για το 2018 είναι θετικά. H χώρα μας ευνοείται από τα προβλήματα που υπάρχουν σε ανταγωνίστριες χώρες.

Οι τάσεις που διαμορφώνονται στην τουριστική βιομηχανία κυρίως με το brexit και την ισοτιμία της στερλίνας, είναι θέματα που μας προβληματίζουν γιατί επηρεάζουν τους Βρετανούς επισκέπτες. Λόγω αυτών, ενδέχεται οι tour operators να ζητήσουν μείωση τιμών, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα και τη Ζάκυνθο.

Τα συμβόλαια που κλείνουμε είναι βελτιωμένα, αλλά δεν αρκούν για να φέρουν από μόνα τους κερδοφορία στους τουριστικούς επιχειρηματίες. Ο ανταγωνισμός αυξάνεται και ο τουριστικός κλάδος πλήττεται από την υπέρμετρη φορολόγηση. Το βάρος αυτής της φορολόγησης δεν μπορούν πλέον να το αφομοιώσουν οι ξενοδόχοι και αναπόφευκτα θα μεταφερθεί στον τουρίστα.
Παράλληλα είμαστε πίσω σε επίπεδο υποδομών. Οι ξενοδόχοι της Ζακύνθου συμμετέχουμε και συμβάλουμε σε έργα υποδομών, όπως για παράδειγμα το αποχετευτικό δίκτυο Πλάνου το οποίο έσωσε την περιοχή.

Υπάρχει ανησυχία για το θέμα των απορριμμάτων, συζητήθηκε στην έκθεση, αλλά θεωρώ ότι πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν θα έχει δοθεί οριστική λύση. Θα επιδιώξουμε την ερχόμενη Τρίτη να ενημερωθούμε από την Δημοτική Αρχή για τις εξελίξεις που τρέχουν πάνω σε αυτό το ζήτημα.
Επί σειρά ετών, όπως και φέτος, οι κάτοικοι του Καλαμακίου έκαναν πίσω σε ότι αφορά τον ΧΥΤΑ και κρίνοντας την αναγκαιότητα του να μην πλημυρίσει το νησί από σκουπίδια μέσα στο καλοκαίρι.

Το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα φέτος στον Λαγανά κρίνεται ως ένα μεμονωμένο γεγονός,  δεν απασχόλησε τους tour operators.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: