Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (20:00 - 22:00)
Stigma Djs
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Κώστας Πλατυπόδης (Δημοτικός Σύμβουλος)

Κώστας Πλατυπόδης (Δημοτικός Σύμβουλος)

«Η καθαριότητα των Δημοτικών κτιρίων αποτελεί μια πάγια και διαρκής ανάγκη, η οποία δεν λύνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασίας, ούτε με ιδιωτικές εταιρίες καθαριότητας. Πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό από τον Δήμο.

Στις 17 Νοεμβρίου που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, είχα αποχωρήσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί ήταν απαράδεκτο σε μια τέτοια μέρα μνήμης του Πολυτεχνείου και των αγώνων κατά του φασισμού, να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ότι αφορά το θέμα του ισολογισμού του 2013, έχουμε μπλέξει με Εισαγγελείς και αψιμαχίες με προσωπικά χαρακτηριστικά, που δεν βοηθούν σε καμιά των περιπτώσεων.

Οι εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται για εργασία στη Ζάκυνθο, ζουν με μισθούς πείνας και σε αρκετές των περιπτώσεων αναγκάζονται να συντηρούν ακόμα και τρία σπίτια. Το σπίτι που ζει η οικογένειά τους, το σπίτι που μένει το παιδί τους ως φοιτητής και το σπίτι που οι ίδιοι νοικιάζουν, αν φυσικά το βρουν. Υπάρχει χαρακτηριστικό παράδειγμα εκπαιδευτικού στη Ζάκυνθο, που κοιμάται σήμερα σε ξενοδοχείο επειδή δεν βρίσκει σπίτι και ενώ συντηρεί άλλα δύο σπίτια.

Οφείλει να βοηθήσει ο Δήμος Ζακύνθου αυτούς τους ανθρώπους με τις κοινωνικές του δομές. Να σιτίζονται δωρεάν οι εκπαιδευτικοί στο κοινωνικό εστιατόριο του Δήμου και να προσπαθήσουμε να τους βρούμε δωρεάν στέγη.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: