Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018

Αθανάσιος Παπαδόπουλος (Βουλευτής Τρικάλων, ΣΥΡΙΖΑ)

Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Βουλευτής Τρικάλων, ΣΥΡΙΖΑ

«Ήταν ογκώδες το χθεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας και φυσικά οι διαδηλωτές δεν ήταν μόνο ακροδεξιοί, εθνικιστές ή ακραία στοιχεία.
Η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψιν της το συλλαλητήριο, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει μια εκλεγμένη κυβέρνηση που συνεχίζει την διαπραγμάτευσή της με τα Σκόπια, με στόχο έναν έντιμο συμβιβασμό και μια καλή γειτονία. Ακόμα και αν υπήρξαν ανεπάρκειες, η προσπάθεια συνεχίζεται και δεν πρέπει να βάζει κανείς βιαστικά συμπεράσματα.

Ας δούμε και τις προτάσεις που θα κάνουν οι Σκοπιανοί, δεν ξέρω αν τελικά τα Σκόπια θα δεχθούν μια σύνθετη ονομασία ή μια αλλαγή του Συντάγματός τους.
Οι διεργασίες σε κάθε κόμμα για το Μακεδονικό ζήτημα είναι πολύ έντονες, κυρίως στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και θεωρώ ότι σε αυτή τη χρονική φάση δεν θα υπήρχε συναίνεση αν γινόταν ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, τον οποίο σέβομαι απεριόριστα, έκανε μια ανάλυση στην χθεσινή του ομιλία σχετικά με την θεωρία της Μακεδονίας του Αιγαίου, που την θεωρώ υπερβολή. Είπε ακραία πράγματα χθες ο Μίκης, αλλά ο ίδιος δεν είναι ακραίος σε καμιά περίπτωση. Δεν είναι σωστή εικόνα να χειροκροτείται στο συλλαλητήριο ο Μίκης Θεοδωράκης από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Οι ΑΝΕΛ σέβονται την έντιμη συμφωνία που έκαναν με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία αυτής της κυβέρνησης και σέβονται τις διαπραγματεύσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά με τα Σκόπια και τον κ. Νίμιτς. Διαφωνώ κάθετα με την άποψη των ΑΝΕΛ που δεν δέχονται σε καμιά ονομασία τον όρο Μακεδονία, αλλά την σέβομαι.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: