Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018

Γιώργος Μοθωναίος (Τοπογράφος, μέλος ΤΕ.Ε Ζακύνθου)

Γιώργος Μοθωναίος (Τοπογράφος, μέλος ΤΕ.Ε Ζακύνθου)

«Είναι θετικές οι πρώτες εντυπώσεις από την λειτουργία της κινητής μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων.
Επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις στον Λίβα, τις προηγούμενες ημέρες, ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ μαζί και με άλλους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και την περασμένη Παρασκευή συνόδευσα τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλο, μαζί με τον συνάδελφο μηχανικό κ. Ι. Κονταράτο κατά την δική του επίσκεψη στον χώρο.

Η μονάδα λειτουργεί σε πιλοτικό στάδιο και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Η διαχείριση δεν γίνεται ακόμα όπως πρέπει, γιατί ακόμα επεξεργάζεται τα σάπια σκουπίδια, στα οποία δεν μπορεί να γίνει σωστή διαλογή και επεξεργασία.
Πρότεινα να διαχωρίζονται τα σάπια σκουπίδια από τα φρέσκα, να ανεβαίνουν στον Λίβα με ξεχωριστό κοντέινερ, και στη συνέχεια να γίνεται η επεξεργασία χωριστά ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε πραγματικά συμπεράσματα για τα αποτελέσματα της διαδικασίας. Όπως μου είπαν κάτι τέτοιο για την ώρα είναι δύσκολο να γίνει γιατί προέχει η απομάκρυνση των σκουπιδιών από όλα τα σημεία του νησιού. Ο ΦΟΔΣΑ θεωρεί ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν τελειώσει με τα σάπια απορρίμματα. Τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Χρειάζονται ακόμα κάποιες λειτουργικές παρεμβάσεις στα μηχανήματα, ενώ αναμένονται και κάποια εξαρτήματα. Πρέπει να τελειώσουν και κάποια έργα υποδομής στον χώρο που δεματοποιούνται τα απορρίμματα, ενώ αργότερα πρέπει να έρθει και ένα καινούργιο μηχάνημα δεματοποίησης, κάτι το οποίο, όπως μου είπαν έχει ήδη δρομολογηθεί. Έχει επίσης δρομολογηθεί και το θέμα της κατασκευής του δρόμου, θα γίνει η δημοπρασία του έργου, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα επί αυτού.

Απαιτείται ευαισθητοποίηση όλων μας για την ανακύκλωση, πρέπει όλοι οι πολίτες να μπουν στη διαδικασία ανακύκλωσης στην πηγή.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: