Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018

Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ)

Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ

«Καθόλου τυχαίο, το ότι βγήκε στην επικαιρότητα η υπόθεση Novartis την επομένη του συλλαλητηρίου της Αθήνας. Εμείς ασφαλώς και ζητάμε να γίνει έλεγχος σε όλα, όμως είναι αποδεδειγμένο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν σέβεται το κράτος δικαίου. Εμείς ζητάμε να υπάρχει διάκριση εξουσιών.

Το συλλαλητήριο των Αθηνών ήταν πράγματι μεγάλο σε συμμετοχή, δεν χωρά αμφιβολία, αλλά η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται βάση συλλαλητηρίων. Μόνο μέσω μιας σοβαρής και μεθοδευμένης διπλωματικής οδού, κάτι που δεν διαπιστώνεται από τις πρακτικές που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση, η οποία κινείται ερασιτεχνικά και εν κρυπτό.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής, θέλουν λύση στο ζήτημα των Σκοπίων με σύνθετη ονομασία και εγγυήσεις για απαλοιφή του αλυτρωτισμού.

Απαιτείται ικανή και αποτελεσματική διαπραγμάτευση, ώστε να έχουμε ως κόμματα μια τελική πρόταση από την κυβέρνηση. Εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε επί της προτάσεως, ακόμα και σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Σήμερα είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε λύση, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πρώτον διότι ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός κ. Ζάεφ είναι διαλλακτικός και εμφανίζει έναν εποικοδομητικό λόγο και δεύτερον διότι το καλοκαίρι τα Σκόπια θέλουν διακαώς να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Άρα βρισκόμαστε σε μια πολύ ευνοϊκή συγκυρία για εμάς, που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Πρέπει μέχρι τον Ιούνιο να υπάρχει μια λύση με σύνθετη ονομασία, αλλά μια λύση πακέτο, με αλλαγές του Συντάγματος των Σκοπίων και μέσα σε ένα διεθνές πλαίσιο. Μια λύση που θα δεσμεύει όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όχι μόνο εμάς και τα Σκόπια. Έτσι θα σταματήσει το φαινόμενο 146 χώρες μεμονωμένα να αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Αισθάνομαι πολύ μικρός, για να κρίνω τον Μίκη Θεοδωράκη. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τα όσα είπε στο συλλαλητήριο ο Μίκης Θεοδωράκης. Θέλω να τον κρατήσω στη μνήμη μου ως έναν τεράστιο καλλιτέχνη και όχι για τις πολιτικές του απόψεις.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: