Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018

Γιώργος Αρμένης (Eπικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης, Δημοτικός σύμβουλος)

Γιώργος Αρμένης
Γιώργος Αρμένης
Eπικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης, Δημοτικός σύμβουλος

«Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη διαχείριση των απορριμμάτων της Ζακύνθου, ενώ αποτελεί πρόκληση για όλους μας και ειδικά για την δημοτική αρχή, η δημοπράτηση του ολοκληρωμένου έργου, της οριστικής λύσης.

Από το 2011 η Ζάκυνθος έπεσε θύμα του λαϊκισμού, επειδή κάποιοι δεν ήθελαν τον Λίβα, είχαν επικρατήσει ουτοπικές προτάσεις. Ας μην ξεχνάμε, ότι εκείνη την περίοδο κάποιοι πρότειναν να μεταφέρουμε σκουπίδια εκτός Ζακύνθου. Κάτι τέτοιο αποφασίστηκε πρόσφατα στη Κέρκυρα από το εκεί δημοτικό συμβούλιο, τους εύχομαι καλή τύχη σε αυτή τους την απόφαση.
Να μην ξεχνάμε αυτά που συνέβησαν τότε και να είμαστε σε επαγρύπνηση μέχρι την δημοπράτηση του ολοκληρωμένου έργου.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έγινε μια πολύ σημαντική και εποικοδομητική συζήτηση για το πως λειτουργεί η μονάδα της ενδιάμεσης διαχείρισης. Εκφράσαμε τις απορίες μας και τονίσαμε τις παραλείψεις που έχουμε καταγράψει, πάντα με στόχο την λειτουργική βελτίωση της μονάδας. Ας μην ξεχνάμε ότι η όλη λειτουργία της μονάδας είναι στο μικροσκόπιο και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Έγινε η παραλαβή των μηχανημάτων και προχωρήσαμε ως δημοτικό συμβούλιο στην οριστική παραλαβή του εξοπλισμού. Η επιτροπή παραλαβής μετά από μια συστηματική δουλειά, μας παρουσίασε δύο πρωτόκολλα παραλαβής. Στο ένα δεν υπήρχαν παραλείψεις ή αστοχίες και αφορούσε τα τρία εκ  των τεσσάρων μηχανημάτων, για τα οποία καλύφθηκαν οι επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει στο παρελθόν η επιτροπή, με αποτέλεσμα και εμείς να ψηφίσουμε υπέρ. Αυτό το πρωτόκολλο αφορούσε το κόμπακτ για την επεξεργασία υγρών αποβλήτων, το πλυστικό και τον εξοπλισμό για την κομποστοποίηση. Για το τέταρτο μηχάνημα που ήταν το κινητό κέντρο χειροδιαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, υπήρχαν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις και για αυτό ψηφίσαμε παρών.

Πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην ανακύκλωση και στη συμμετοχή του πολίτη σε αυτή.
Απαιτείται η έκδοση κανονισμού καθαριότητας.

Πρέπει να μας απασχολήσει και το θέμα της κατάργησης των νησιωτικών ΦΟΔΣΑ που προωθεί η κυβέρνηση. Θα είναι ένα τεράστιο λάθος αν γίνει, θα δημιουργήσει προβλήματα στη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων.
Το 2016 το δημοτικό συμβούλιο είχε ομόφωνα αντιταχθεί σε αυτό το νομοσχέδιο που τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο. Πρέπει και πάλι το δημοτικό συμβούλιο να επαναλάβει εκείνη την απόφασή του.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: