Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018

Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου

«Έκλεισε ένας κύκλος αντιπαραθέσεων για τα σκουπίδια και μπήκαμε σε μια νέα εποχή για την διαχείριση των απορριμμάτων της Ζακύνθου. Με μεγάλη ανακούφιση οι πολίτες ενημερώνονται από τις δημοτικές παρατάξεις και τους παραγωγικούς φορείς του νησιού που έχουν επισκεφθεί τον Λίβα, ότι σήμερα γίνεται μια σωστή διαχείριση και ότι μαζεύονται κανονικά τα σκουπίδια από τους δρόμους.

Εμείς πάντα λέγαμε ότι τα σκουπίδια είναι δική μας υπόθεση, ότι εμείς πρέπει να τα διαχειριστούμε και να βρούμε λύση.
Στην Κέρκυρα αποφάσισαν να τα μεταφέρουν εκτός νησιού για τα επόμενα 3 με 4 χρόνια, με ένα τεράστιο κόστος που αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Προχωρήσαμε χθες στην οριστική παραλαβή των μηχανημάτων που λειτουργούν στον Λίβα, μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουμε την δημοπράτηση του έργου που αφορά τον δρόμο και μέσα στο 2018 θα έχουμε την δημοπράτηση του οριστικού έργου, του εργοστασίου της μόνιμης επεξεργασίας απορριμμάτων.

Απομακρύνθηκε οριστικά ο κίνδυνος της επιβολής του προστίμου από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τον Σκοπό και αυτό αποτελεί μια μεγάλη ανακούφιση.

Οφείλουν οι πολίτες να κάνουν ανακύκλωση στη πηγή, από το σπίτι ή την επιχείρησή τους και αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για εμάς, να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους πολίτες ότι αυτό είναι απαραίτητο.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: