Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018

Κώστας Καραγκούνης (Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ, αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης)

Κώστας Καραγκούνης
Κώστας Καραγκούνης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ, αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης

«Διάβασα, όπως και πολλοί άλλοι συνάδερφοί μου, την δικογραφία της υπόθεσης Novartis και το μόνο που υπάρχει είναι η μαρτυρία τριών ανθρώπων και τίποτα άλλο. Εγώ δεν είδα ούτε φωτογραφίες, ούτε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ούτε τραπεζικούς λογαριασμούς, ούτε κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο, που να εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα. Επίσης δεν είδα κανένα πόρισμα του FBI που να αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα.

Μιλάμε για μια υπόθεση, ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο, που απασχόλησε έντονα την κυβέρνηση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και όμως, αυτές οι καταθέσεις των τριών μαρτύρων δόθηκαν τις τελευταίες 45 ημέρες και μάλιστα η μία κατάθεση εξ αυτών, ανήμερα του συλλαλητηρίου της Αθήνας. Όλα αυτά μας βάζουν σε σκέψεις, σε υποψίες και ως ΝΔ θα το ψάξουμε μέχρι τέλους.

Εμείς λέμε να έρθουν όλα στο φως, να γίνουν εξεταστικές και προκαταρκτικές επιτροπές, δεν έχουμε να φοβηθούμε για τίποτα, η κυβέρνηση αρνείται μέχρι σήμερα οποιαδήποτε εξεταστική επιτροπή της προτείνουμε εμείς.

Αν αποφασιστεί να γίνει εξεταστική επιτροπή, οι τρεις μάρτυρες που κατέθεσαν θα πρέπει να κληθούν να εξεταστούν, να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών. Εκεί δεν υπάρχουν μάσκες, αν δεν είναι παρόντες οι μάρτυρες να καταθέσουν, τότε δεν υπάρχει νόημα να συσταθεί εξεταστική επιτροπή.

Ασφαλώς και η ΝΔ θεωρεί πως πρόκειται για μια σκευωρία της κυβέρνησης, μια προσπάθειά της να πλήξει συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακόμα και ο αντιπρόεδρος της Novartis κ. Φρουζής, έκανε λόγο για σκευωρία.

Είναι δυνατόν πριν η δικογραφία έρθει στη βουλή, να γνωρίζουν υπουργοί το περιεχόμενό της; σε άλλες χώρες κάτι τέτοιο θα ήταν θέμα διερεύνησης.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: