Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018

Κώστας Ζουράρις (Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΑΝΕΛ, πρώην Υφυπουργός Παιδείας)

Κώστας Ζουράρις
Κώστας Ζουράρις
Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΑΝΕΛ, πρώην Υφυπουργός Παιδείας

«Ποιος είναι ο κ. Γεωργιάδης και τολμάει και μιλάει έτσι; με το τεκμήριο της βεβαιότητας απειλεί υπουργούς; δηλαδή ο κ. Γεωργιάδης έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει και εμείς να μην εκφραζόμαστε; Εκτός και αν ο κ. Γεωργιάδης εννοεί ότι θα πάει φυλακή ο υπουργός, για να μιλάει μαζί τους. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα πάει φυλακή ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος, επειδή ο τελευταίος έκανε λόγο για ένα μέγα σκάνδαλο. Η εκτίμηση ενός υπουργού για μια δικογραφία, όπως αυτή της Novartis, που ετοίμασε η δικαστική εξουσία, δεν αποτελεί παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Φυσικά και οι φερόμενοι ως κατηγορούμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά και η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή της. Απαγορεύεται δηλαδή να μιλάμε;

Εδώ πρόκειται για μια υπόθεση που περιλαμβάνει στοιχεία σε δυόμιση χιλιάδες σελίδες, τι θέλουν να μας πουν, ότι εκεί μέσα γράφονται αρλούμπες;
Επαναλαμβάνω, μια άποψη ενός πολιτικού δεν σημαίνει αυτόματα ότι προσπαθεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμα μιας δικαστικής έρευνας. Μια εκτίμηση είναι, όχι προϊδέαση αποτελέσματος. 

Είναι γελοίο να κάνει λόγο ο κ. Λοβέρδος για κουκουλοφόρους μάρτυρες. Από το 2001 έχει θεσμοθετηθεί η προστασία μαρτύρων, δεν το γνωρίζει αυτό ο κ. Λοβέρδος που είναι και συνταγματολόγος; εφόσον κρίνεται ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι, ή μέλη της οικογενείας τους.
Σε ένα τέτοιου μεγέθους σκάνδαλο, δεν αποκλείεται να αποπειραθεί από κάποιους να δολοφονήσουν τους μάρτυρες, αλλά αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιοι, εννοώ, τον τρόπο που θα κληθούν να εξεταστούν, αν συσταθεί εξεταστική επιτροπή.

Συμφωνώ, ότι είναι σκάνδαλο ο νόμος που παραγράφει αδικήματα κυβερνητικών στελεχών. Απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση και προσωπικά το έχω ζητήσει στο παρελθόν. Πολίτες και πολιτικοί να είναι ίσοι απέναντι στην εφαρμογή του νόμου, με ίσα δικαιώματα.

Κακώς κάποιοι λένε από την κυβέρνηση, ότι δεν μετείχε πολύς κόσμος στα συλλαλητήρια που έγιναν για το Σκοπιανό. Το αντίθετο, επρόκειτο για ένα μεγάλο γεγονός, που πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ όψιν τους όλοι.
Ελπίζω η κυβέρνηση να έχει το μυαλό και να χρησιμοποιήσει την λαϊκή αντίδραση, όπως αυτή εκφράστηκε στα συλλαλητήρια, ως ένα διαπραγματευτικό όπλο. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε ακραίες, φασιστικές και ακροδεξιές εκφάνσεις που ακούστηκαν ή και εκφράστηκαν με βιαιοπραγίες, όπως αυτής εναντίον μου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Είναι λάθος να λένε ότι τα Σκόπια έχουν αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον μας, τα Σκόπια έχουν επεκτατικές βλέψεις κατά της Ελλάδος. Έχουν παραχαράξει την ιστορία και δεν μπορείς να συμφωνήσεις με έναν κλέφτη. Για μένα, δεν υπάρχει συμβιβαστική λύση αν προταθεί μια οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία που θα αναφέρει τη λέξη Μακεδονία.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: