Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018

Φώτης Κόττης (Πρόεδρος επιμελητηρίου Ζακύνθου)

Φώτης Κόττης
Φώτης Κόττης
Πρόεδρος επιμελητηρίου Ζακύνθου

«Mε μεγάλη συμμετοχή των ενδιαφερομένων πραγματοποιήσαμε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ενίσχυση ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της διαχειριστικής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και στελέχη τραπεζών, που μπορούν να βοηθήσουν με δάνεια τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες. Ο στόχος μας ήταν να ενημερώσουμε για τα προγράμματα που τρέχουν καθώς και να παρουσιάσουμε τα εργαλεία που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν για την χρηματοδότησή τους.

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος ανέρχεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ για όλη την χώρα, στα 40 εκατομμύρια για τις περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ το ποσό που αντιστοιχεί για τα Ιόνια νησιά, ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για το ύψος της δημόσιας επιδότησης και της χρηματοδότησης, που φτάνει στο 50%, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτησή τους στο πληροφοριακό σύστημα κρατικών ενισχύσεων, το αργότερο έως τις 28 Μαρτίου.

Το επιμελητήριο Ζακύνθου θα συνεχίσει τις δράσεις του και τη νέα προσπάθεια εξωστρέφειάς του. Σχεδιάζουμε την συμμετοχή μας σε εκθέσεις, ενώ θα συμμετέχουμε και στο συνέδριο για την ενέργεια, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: