Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (Τομεάρχης Δικαιοσύνης Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βουλευτής Αχαΐας)

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Τομεάρχης Δικαιοσύνης Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βουλευτής Αχαΐας

«Έχουμε τις καταθέσεις τριών δήθεν προστατευόμενων μαρτύρων, τους οποίους και αποκάλυψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, ο οποίος γνώριζε και το περιεχόμενο της δικογραφίας, όπως φέρεται να το γνώριζαν, τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, όσο και ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενώ όφειλαν να μην το γνωρίζουν.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με καθοδήγηση δικαστών.

Σε ποιο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πήγαινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να επισκεφθεί την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ενημερωθεί για μια δικαστική έρευνα, χωρίς να έχει απολύτως καμιά αρμοδιότητα να το πράξει και η Εισαγγελέας θα τον δεχόταν στο γραφείο της;

Θα δούμε και αν υπάρχει σχέση και της κυρίας Θάνου σε όλη αυτή την υπόθεση.

Σε όλες τις ανακοινώσεις και παρεμβάσεις που έχουμε κάνει ως Δημοκρατική Συμπαράταξη - Κίνημα Αλλαγής, αλλά και εγώ προσωπικά, έχουμε κάνει λόγο για ένα μεγάλο σκάνδαλο της Novartis, αλλά και μια πολιτική σκευωρία που ενορχηστρώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, με εκτελεστή τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο και κάποιους δικαστικούς.

Πράγματι την περίοδο 2004-2009 επί κυβερνήσεως ΝΔ και Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη και αυτό αποτελεί αντικείμενο έρευνας.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι υπάρχει σκάνδαλο στο οποίο πιθανότατα εμπλέκονται κάποιοι στον χώρο της Υγείας και ζητάμε από τη δικαιοσύνη να τους βρει και να τους καταδικάσει αν πρέπει, να κάνει τη δουλειά της.

Η Βουλή όμως δεν εξετάζει το σκάνδαλο Novartis, εξετάζει το εάν εμπλέκονται στην υπόθεση και πολιτικά πρόσωπα. Ήρθε η δικογραφία βάσει καταθέσεων τριών μαρτύρων που τελούν υπό προστασία και στην οποία δικογραφία εικάζεται η εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Πως γίνεται και μέσα στις τελευταίες 45 ημέρες έγιναν όλες αυτές οι καταθέσεις περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων και όλο το προηγούμενο διάστημα όχι; Επίσης θα εξετάσουμε και το τρόπο που αυτοί οι τρεις μάρτυρες έγιναν προστατευόμενοι. Ο νόμος το προβλέπει, αλλά θα δούμε την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Έχουμε καταθέσεις χωρίς να αναφέρονται ημερομηνίες, γεγονότα, ή ροή χρημάτων. Μόνο καταθέσεις που πιθανολογούν χρηματισμό πολιτικών έχουμε. Εμείς συγκεντρώνουμε στοιχεία και θα αποδείξουμε ότι πρόκειται για μια σκευωρία με έωλες και εντελώς αόριστες κατηγορίες.

Φτάσαμε στο σημείο φθοράς των εξουσιών, να συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει αν θα συσταθεί ή όχι εξεταστική επιτροπή. Τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθεί η ωμότατη παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: