Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018

Νίκος Παναγιωτόπουλος (Τομεάρχης Δικαιοσύνης ΝΔ, Βουλευτής Καβάλας, πρώην Υφυπουργός Εργασίας)

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Τομεάρχης Δικαιοσύνης ΝΔ, Βουλευτής Καβάλας, πρώην Υφυπουργός Εργασίας

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος, μιλάνε λες και γνωρίζουν εκ προοιμίου τον φάκελο και μάλιστα έχουν βγάλει και ετυμηγορία. Βάση του Συντάγματος, μια δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή αποκλειστικά από την Εισαγγελική αρχή, με την υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης για την μεταβίβαση αυτή, ως οφείλει να πράξει, αλλά χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος το περιεχόμενο της δικογραφίας και σε κάθε περίπτωση, όχι με εντολή του Πρωθυπουργού.

Εδώ μιλάμε για ένα χοντρό καπέλωμα της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη και κεντρικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Η υπόθεση καθοδηγείται απροκάλυπτα και καταργείται το κράτος δικαίου. Έχω κρίνει αρκετές φορές στο παρελθόν τον κ. Κοντονή για παρεμβάσεις του προς τη δικαιοσύνη. Στην υπόθεση αυτή που συζητάμε, η ευθύνη είναι συλλογική.

Σαφώς και υπάρχει σκάνδαλο Novartis και έχουμε να κάνουμε με μια διεθνής υπόθεση, αφού μια διεθνής φαρμακευτική εταιρία, χρησιμοποιούσε αθέμιτες πρακτικές για να προωθεί τα προϊόντα της στην αγορά. Πρακτικές που περιλάμβαναν αμοιβές και δώρα σε κάποιους στον χώρο της Υγείας και δεν χωρά αμφιβολία ότι συνέβαινε αυτό, αλλά θα δούμε αν σε αυτές τις πρακτικές εμπλέκονταν και  πολιτικά πρόσωπα.

Όταν εισάγεται στην Ελλάδα από μια οποιαδήποτε εταιρία για συνταγογράφηση ένα καινούργιο και καινοτόμο φάρμακο που πιθανότατα είναι και πιο αποτελεσματικό, προφανώς και θα είναι πιο ακριβό από τα άλλα. Κάθε τέτοια απόφαση που έχει και την υπογραφή ενός Υπουργού για να μπει στην αγορά ένα τέτοιο φάρμακο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το έκανε επειδή ο ίδιος χρηματίστηκε. Είναι λογικό ότι σε μια τέτοια Υπουργική απόφαση θα δημιουργηθούν αυτομάτως συνειρμοί τέτοιου είδους, αλλά θα δούμε αν προκύπτουν τέτοιες ευθύνες.

Υπάρχουν χοντροκοπιές στη διαδικασία αυτής της υπόθεσης με βασικό υποκινητή την κυβέρνηση. Να μας εξηγήσουν για ποιον λόγο οι τρεις φερόμενοι ως μάρτυρες που κατέθεσαν, είναι προστατευόμενοι και τι θα γίνει στη περίπτωση που συσταθεί μια προανακριτική επιτροπή. Θα έρθουν οι μάρτυρες να καταθέσουν με κουκούλες;

Είναι ξεκάθαρο το τι επιδιώκει η κυβέρνηση με τη δικογραφία της Novartis. Επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από άλλα σοβαρά θέματα, όπως αυτό των Σκοπίων, στο οποίο έχει αποτύχει πλήρως και να πολώσει το πολιτικό κλίμα μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.»        


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: