Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018

Θεόδωρος Παραστατίδης (Βουλευτής Κιλκίς, ΣΥΡΙΖΑ)

Θεόδωρος Παραστατίδης
Θεόδωρος Παραστατίδης
Βουλευτής Κιλκίς, ΣΥΡΙΖΑ

«Πράγματι υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο και έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, αφού πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες φαρμακευτικές εταιρίες μετά την Novartis που χρησιμοποιούσαν τις ίδιες παράνομες πρακτικές και ζημίωσαν την κοινωνία με ένα ποσό που αντιστοιχεί σε ένα μνημόνιο. Ήταν κοινό μυστικό όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτές οι πρακτικές των φαρμακευτικών εταιριών.

Δεν έχω λάβει γνώση της δικογραφίας, αλλά βάση των καταθέσεων τριών μαρτύρων, αλλά και του πορίσματος του FBI, πιθανολογείται η εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Θα τα δούμε όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε, δεν πρέπει να γίνονται δηλώσεις που συσκοτίζουν την υπόθεση, θα πρέπει η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Κανείς δεν γνωρίζει τους τρεις μάρτυρες, μόνο εικασίες μπορεί κάποιος να κάνει, όπως ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, που σκεπτόμενος με τη λογική, έκανε λόγο για στελέχη της Novartis. Η κυβέρνηση υποχρεούται να διαχειριστεί σωστά μια τόσο σημαντική υπόθεση, ένα τέτοιου μεγέθους σκάνδαλο, να δούμε με ποιον τρόπο, όσο πιο καθαρά γίνεται, να κινήσουμε τις διαδικασίες αυτής της υπόθεσης χωρίς να δίνουμε λαβή για σκιές. Ας αφήσουμε να εξελιχθεί ομαλά η υπόθεση.

Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η χορήγηση διήμερης άδειας στον Κουφοντίνα, σε κάποιον με τόσο βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την χορήγηση άδειας, αυτή δόθηκε από Εισαγγελέα, αλλά ίσως χρειάζεται να ξαναδούμε το όλο πλαίσιο αδειών σε φυλακισμένους. Πάντως δεν ήταν και ότι καλύτερο μια τέτοια απόφαση.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: