Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Βουλευτής Αρκαδίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης)

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Βουλευτής Αρκαδίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης

«Κάποτε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή είχε καταγγείλει τα γενόσημα φάρμακα λέγοντας ότι είναι επικίνδυνα και πως μπορεί να πεθάνει κόσμος από αυτά, δίνοντας στην ουσία το πράσινο φως στις εταιρίες και στους γιατρούς, να προωθούν τα ακριβά φάρμακα.

Ήταν συγκεκριμένες και γνωστές οι πρακτικές των εταιριών, όπως της Novartis. Έλεγαν στους γιατρούς να προτείνουν δικά τους συγκεκριμένα φάρμακα, έναντι κάποιας αμοιβής. Πολλές φορές μάλιστα, οι γιατροί συνταγογραφούσαν και φάρμακα που δεν είχαν ανάγκη οι ασθενείς.  

Το θέμα Novartis απασχολεί πάρα πολλές χώρες, όχι μόνο την Ελλάδα. Εμείς έχουμε ζητήσει εξεταστική επιτροπή για την περίοδο που εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη, δηλαδή επί Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, προστατευόμενο και φίλο του Αλέξη Τσίπρα. Όταν ανέλαβε Πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής, η φαρμακευτική δαπάνη ήταν στα 2,7 δις ευρώ και όταν έφυγε, είχε φτάσει στα 5,4 δις ευρώ.

Αυτή η υπόθεση της Novartis πρέπει να τελειώσει σύντομα, για να μην λειτουργήσει ως λάσπη απέναντι σε πολιτικούς που φέρεται να είναι εμπλεκόμενοι. Αν υπάρχει απόδειξη για κάποιον που χρηματίστηκε, να πράξει το καθήκον της η δικαιοσύνη. Αλλά με εικασίες και αοριστίες δεν στήνεται ένα κατηγορητήριο. Αυτές οι καταθέσεις που περιγράφονται στη δικογραφία, δεν είναι σοβαρές, δεν είναι ούτε καν κουβέντες καφενείου μετά από δέκα τσίπουρα.

Δεν μιλάμε καν για προστατευόμενους μάρτυρες, εδώ τους ήξερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης και πρόσφατα αποκαλύφθηκαν και ονόματα. Την επόμενη εβδομάδα θα εμφανιστούν και άλλα δύο ονόματα μαρτύρων. Είναι ζητήματα προς διερεύνηση, το πως φαγώθηκε από την υπόθεση αυτή, η Εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Ράικου, καθώς και οι σχέσεις ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο και την Εισαγγελέα κυρία Τουπαλάκη.  

Να διαλευκανθεί πλήρως και άμεσα η υπόθεση, αλλιώς η κυβέρνηση μας οδηγεί σε ένα εμφυλιακό κλίμα, ένα κλίμα επικίνδυνου διχασμού.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: