Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Γιώργος Γεωργαντάς (Βουλευτής Κιλκίς ΝΔ, πρώην Υφυπουργός Παιδείας)

Γιώργος Γεωργαντάς
Γιώργος Γεωργαντάς
Βουλευτής Κιλκίς ΝΔ, πρώην Υφυπουργός Παιδείας

«Φαίνεται ακόμα και στον τρόπο που τέθηκαν τα ερωτήματα στους μάρτυρες. Διαβλέπω μια μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ με την υπόθεση Novartis.

Ο Νόμος αναφέρει ότι ο Εισαγγελέας αμελλητί πρέπει να στέλνει στη Βουλή έναν φάκελο μιας υπόθεσης, στην οποία προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Δεν συνέβη όμως κάτι τέτοιο, καθυστέρησαν επί τρεις μήνες να το κάνουν. Ή έχουμε ένα Σύνταγμα και ένα κράτος δικαίου που πρέπει να τηρούμε και να προστατεύουμε, ή όχι.

Είναι κρίμα που ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος, διάβασε την δικογραφία ενώ απαγορεύεται. Ποιος ήξερε για εμπλοκή Πρωθυπουργού από τον Ιανουάριο του 2017, όταν οι μάρτυρες κατέθεσαν έναν χρόνο αργότερα; πως είχαν γράψει κάποιες εφημερίδες πριν, το περιεχόμενο των καταθέσεων; είχαν συνεννοηθεί οι μάρτυρες με τους εκδότες;  

Εδώ πάει κατηγορούμενος ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Πικραμένος, επειδή υπάρχει μια αναφορά ενός μάρτυρα, μιάμισης σειράς, όπου λέει ότι άκουσε τον αντιπρόεδρο της Novartis κ. Φρουζή να υπερηφανεύεται ότι χρημάτισε τον κ. Πικραμένο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, είναι δυνατόν να στήνεις κατηγορίες έτσι; εδώ μιλάμε για δήθεν χρηματισμούς πολιτικών προσώπων, αλλά το ζήτημα είναι ο χρηματισμός 4.500 γιατρών για υπερσυνταγολογήσεις φαρμάκων.

Τα ενημερωτικά σημειώματα του FBI κάνουν λόγο για εμπλοκή υπηρεσιακών παραγόντων, όχι πολιτικών προσώπων.

Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κυνήγι μαγισσών. Να γίνει έλεγχος σε όλα και στην αξιοπιστία των μαρτύρων. Το ζητούμενο είναι να διαλευκανθεί η υπόθεση το συντομότερο και υπάρχει ο χρονικός περιορισμός του νομοθέτη, που είναι οι δύο μήνες. Είναι υποχρέωση των Εισαγγελικών αρχών να προχωρήσουν.

Ο κ. Αντώναρος υπήρξε ένα πρόσωπο που εκφράστηκε με απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά του Αντιπροέδρου του κόμματος κ. Γεωργιάδη, αμφισβητώντας και το τεκμήριο της αθωότητας. Κατά συνέπεια ήταν μονόδρομος η διαγραφή του, από τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: