Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ, Βουλευτής Β Αθηνών)

Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ, Βουλευτής Β Αθηνών

«Ήμουν επί 37 χρόνια γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο και γνωρίζω πολύ καλά τι γινόταν, άδειαζε το νοσοκομείο όταν οι γιατροί συμμετείχαν στα συνέδρια που διοργάνωναν οι φαρμακευτικές. Δεν έχω καμιά διάθεση να προστατεύσω τους γιατρούς που πληρωνόντουσαν προκειμένου να συνταγογραφούν φάρμακα κάποιων εταιρειών, ήταν εμπλεκόμενοι στο όλο σύστημα, αλλά αυτή τη στιγμή ο γιατρός είναι ο εύκολος στόχος.
Ποιοι έβαζαν καπέλο στις τιμές των φαρμάκων; όχι οι γιατροί, αλλά οι εταιρίες με την υπογραφή ενός Υπουργού.

Δεν είναι μόνο η Novartis που είχε ανάμιξη στο πάρτι της αύξησης φαρμακευτικής δαπάνης, ήταν εμπλεκόμενες και άλλες εταιρίες.

Η γραμματέας του κ. Φρουζή ήδη απειλείται, ενώ το αυτοκίνητο της κυρίας Παπαδοπούλου έχει πυρποληθεί. Πρόκειται για μια βρώμικη ιστορία η δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων από ένα συγκεκριμένο ΜΜΕ.
Από το 2001 υπάρχει η νομοθεσία του προστατευόμενου μάρτυρα και καλώς άλλαξε προκειμένου να διευρυνθεί και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις το 2014. Σας θυμίζω, ότι για την υπόθεση του Noor 1 πέθαναν υπό μυστηριώδεις συνθήκες οκτώ μάρτυρες.

Καμιά φορά στήνει κάποιος έναν λάκκο και πέφτει ο ίδιος μέσα. Το άρθρο 86, που εγώ το έχω χαρακτηρίσει βρώμικο και το έχω πολεμήσει, αναφέρει σε μια διάταξή του, ότι αν σε μια υπόθεση εμπλέκεται πολιτικό πρόσωπο, τότε ο Εισαγγελέας πρέπει αμελλητί, να διαβιβάσει τον φάκελο με τα ονόματα των πολιτικών που φέρεται να εμπλέκονται, στη Βουλή. Αυτό όφειλε να κάνει ο Εισαγγελέας και αυτό έκανε.

Το σκάνδαλο Novartis στοίχισε στο Ελληνικό δημόσιο, για έναν χρόνο, 12 δις ευρώ. Κάντε τον υπολογισμό για τα επτά χρόνια που υπήρχε αυτή η ιστορία και θα καταλάβετε το μέγεθος του σκανδάλου. Η έρευνα πάντως είναι ακόμα στα σπάργανα και θα αποκαλυφθούν πολλά ακόμα.

Αναγνωρίζω το τεκμήριο της αθωότητας για όλους, αλλά μέχρις εκεί. Είναι κατάντια για τη ΝΔ ο Αντιπρόεδρός της κ. Γεωργιάδης. Είναι ένα βαρίδι για το κόμμα του και η αξιοπιστία του βρίσκεται πλέον στο ναδίρ.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: