Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Ελίζα Βόζεμπεργκ (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Ελίζα Βόζεμπεργκ
Ελίζα Βόζεμπεργκ
Ευρωβουλευτής ΝΔ

«Είναι ξεκάθαρο πως έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική σκευωρία της κυβέρνησης, με στόχο να αλλάξει την πολιτική ατζέντα επειδή απέτυχε σε όλα. H κυβέρνηση θέλει ομήρους τους πολιτικούς της αντιπάλους και μέσω μιας τοξικής ατμόσφαιρας και σκανδαλολογίας, να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Η έρευνα για τη Novartis συνεχίζεται σε διεθνές επίπεδο και είναι σε εξέλιξη, αλλά μπορώ να πω ότι οι συγκεκριμένες καταθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στερούνται σοβαρότητας και πλήττουν ίσως και ανεπανόρθωτα τις υπολήψεις των πολιτικών που φέρεται να εμπλέκονται.
Όταν μιλάμε για δωροληψίες και χρηματισμούς πολιτικών και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, με τη φερόμενη εμπλοκή δύο πρώην Πρωθυπουργών, μιλάμε για πολύ σοβαρές κατηγορίες, που δεν μπορούν να σταθούν με αοριστίες αλλά με τεκμηριωμένες αποδείξεις. Δεν επιτρέπεται να τους διασύρουν με εικασίες.

Είναι αστείο να ισχυρίζεται ένας μάρτυρας, ότι ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος, ενεργούσε χωρίς την γνώση του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ή ότι τον παρέσυρε. Αναμφίβολα, η γραμμή που ακολουθούσε ο κ. Αβραμόπουλος, ήταν σε πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική γραμμή.

Η μαρτυρία που αφορά τον σημερινό Επίτροπο είναι εξόφθαλμα φαιδρή και στερείται σοβαρότητας. Αυτή η υπόθεση εκθέτει ανεπανόρθωτα όχι μόνο τον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο, αλλά και την Ελλάδα. Όταν κάποιος επιχειρεί να βλάψει την εικόνα του Επιτρόπου, βλάπτει την ίδια την χώρα.

Είναι δεδομένο ότι άγνωστοι έριξαν γκαζάκια στην επιχείρηση της συζύγου του Προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη και είναι δεδομένο ότι έχει στοχοποιηθεί η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη για να πληγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι υπαινιγμοί του Μεγάρου Μαξίμου στο χθεσινοβραδινό δελτίου τύπου θίγουν το τεκμήριο της αθωότητας. Η κυβέρνηση κατά το δοκούν κρίνει τα γκαζάκια και τη δράση του Ρουβίκωνα. Εδώ Υπουργοί αποκαλούν τα μέλη του Ρουβίκωνα ως ακτιβιστές.

Είμαι αντίθετη στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών και προσωπικά τον έχω καταγγείλει στο παρελθόν. Ο νόμος αυτός εφαρμόσθηκε για να αποφευχθεί η ποινικοποίηση του πολιτικού κόσμου, στη πορεία όμως αποδείχθηκε ένα εμπόδιο στην απονομή δικαιοσύνης. O συγκεκριμένος νόμος πρέπει να αλλάξει.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: