Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018

Σπύρος Καρανικόλας (Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης)

Σπύρος Καρανικόλας
Σπύρος Καρανικόλας
Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Πρόκειται για θέμα εθνικής αξιοπρέπειας. Είναι διασυρμός της χώρας και του Ελληνικού στρατού, μια ταπεινωτική εικόνα, να βλέπουμε τους δύο στρατιώτες μας με κουκούλες και χειροπέδες σαν να είναι εγκληματίες πολέμου. Πρόσχημα των Τούρκων οι κατηγορίες περί κατασκοπείας. Πρέπει με αποφασιστικότητα η Ελλάδα να θέσει το ζήτημα στην Ευρωτουρκική σύνοδο της Βάρνας που ακολουθεί. Ζητάμε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πολύ σοβαρό. Να σταματήσει η κυβέρνηση να δείχνει ανεκτικότητα και να υποβαθμίζει το θέμα.
Oι Έλληνες στρατιωτικοί πρέπει άμεσα να επιστρέψουν ασφαλείς στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο Έλληνες στρατιώτες, αλλά και του ΝΑΤΟ. Έχουμε ζητήσει από την Ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Έχουμε μια κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, ήρθε στην Αθήνα ο κ. Ερντογάν και αμφισβήτησε ανοιχτά τη συνθήκη της Λοζάνης, εν συνεχεία και για πρώτη φορά, οι Τούρκοι δήλωσαν δημόσια ότι τα Ίμια τους ανήκουν, μετά είχαμε την προσπάθεια των Τούρκων να διεμβολίσουν Ελληνικό πλοίο και τώρα είχαμε τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών.

Απορριπτέα χωρίς συζήτηση, η δήλωση του κ. Ζάεφ, στο να δει και η Ελλάδα το δικό της Σύνταγμα. Αποδεικνύεται το ναυάγιο των μυστικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης για το Σκοπιανό. Από την πρώτη στιγμή είχαμε ζητήσει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά το αρνήθηκε ο κ. Τσίπρας, δεν ήθελε μια εθνική γραμμή και συναίνεση. Εμείς θέλουμε μια λύση πακέτο με τα Σκόπια, όχι μια λύση σαλαμοποίησης με κάθε θέμα επιμέρους, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: