Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018

Γιώργος Κύρτσος (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Γιώργος Κύρτσος
Γιώργος Κύρτσος
Ευρωβουλευτής ΝΔ

«Ίσως δεν θέλουν κάποιοι να δυσαρεστήσουν τον Ερντογάν, φοβούμενοι μην ανοίξει εκ νέου τη μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη.
Είναι βέβαιο ότι οι σχέσεις ΗΠΑ με Τουρκία δεν είναι καλές, επειδή ο κ. Τράμπ στηρίζει το κουρδικό ζήτημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συγκρουστεί με τον Ερντογάν για χάρη μας.

Για το ζήτημα της φυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είχαμε κάποιες ενθαρρυντικές δηλώσεις των Ευρωπαίων, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει ενιαία Ευρωπαϊκή γραμμή για τα εξωτερικά θέματα, ή άμυνας, ή συνόρων, μην περιμένουμε περισσότερα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είμαστε μόνοι μας, αν η Τουρκία ξεπεράσει κάποιο όριο, θα υπάρξει αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Προκαλεί απορίες πάντως, το γεγονός ότι μετά την απόπειρα διεμβολισμού από τους Τούρκους ενός δικού μας σκάφους, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τουσκ είχε αναφέρει ότι θα πρέπει να προσέχει η Τουρκία με τη συμπεριφορά της διαφορετικά θα ακυρωνόταν η Ευρωτουρκική σύνοδος της Βάρνας στα τέλη Μαρτίου, όμως είδαμε ότι ακολούθησε το περιστατικό με τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών και τελικά δεν ακυρώθηκε.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε τη κυβέρνηση να αποτυγχάνει στις διαπραγματεύσεις που κάνει και αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα, δεν λύνει κανένα πρόβλημα και κινείται με προχειρότητα.
Ο κ. Ζάεφ έχει αποθρασυνθεί τελευταία, με ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης, που εστίασε μόνο στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και όχι στα προαπαιτούμενα, δηλαδή στα αλυτρωτικά άρθρα του Συντάγματος των Σκοπίων.

Αυτά που λένε στην κυβέρνηση ότι έρχονται καλύτερες ημέρες και ανάπτυξη, είναι σκέτη προπαγάνδα.
Αν για μια σειρά από λόγους αποσταθεροποιηθεί η Ευρωζώνη, τα επιτόκια δανεισμού των υπερχρεωμένων χωρών όπως η Ελλάδα θα είναι εξοντωτικά. Θέλουν να βγουν στις αγορές μόνοι τους και μάλιστα δηλώνουν και αισιόδοξοι. Να ξέρουν ότι οι διεθνείς αγορές είναι πολύ πιο σκληρές από οποιαδήποτε τρόικα.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: