Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018

Γιώργος Μοθωναίος (Πρόεδρος συλλόγου ελευθέρων επαγγελματιών Ζακύνθου)

Γιώργος Μοθωναίος (Πρόεδρος συλλόγου ελευθέρων επαγγελματιών Ζακύνθου)

«Σε περιοχές όπως το Καλαμάκι, το Αργάσι, ο Βασιλικός και ο Παντοκράτορας, στις οποίες έχει προχωρήσει η διαδικασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών, ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει συγκεντρωμένα τα συμβόλαιά του και με βοήθεια μηχανικού να διαπιστώσει τι συμβαίνει με την έκταση που κατέχει και εν συνεχεία αν χρειασθεί να υποβάλλει τις ενστάσεις του.

Το όφελος της ανάρτησης δασικών χαρτών, είναι ότι ξεκαθαρίζει τι είναι δάσος στην Ελληνική επικράτεια και τι όχι. Θα ξέρει ο κάθε ιδιοκτήτης τι γίνεται με την περιουσία του αλλά και ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής αν η έκταση που θέλει να αποκτήσει είναι οικοδομήσιμη, ή είναι δασική έκταση.

Αστοχίες και σφάλματα υπάρχουν στους αναρτημένους δασικούς χάρτες και πρέπει να διορθωθούν.
Αρμοδιότητα και ευθύνη του Δήμου, είναι να αποστείλει τον χάρτη των οικισμών.

Αύριο Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο, διοργανώνουμε από κοινού με τον Δικηγορικό σύλλογο Ζακύνθου, ανοιχτή εκδήλωση-ενημέρωση-συζήτηση, με θέμα «Δασικοί χάρτες, Εθνικό Κτηματολόγιο και Δημόσια Περιουσία στη Ζάκυνθο». Θα ακούσουμε εισηγήσεις-τοποθετήσεις δικηγόρων και μηχανικών, με σκοπό να ενημερωθούν οι συμπατριώτες μας για όλα αυτά.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: