Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018

Γιώργος Αμυράς (Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΟΤΑΜΙΟΥ)

Γιώργος Αμυράς
Γιώργος Αμυράς
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΟΤΑΜΙΟΥ

«Έλεγαν ότι από αυτές τις λίστες θα εισέπραττε το κράτος μέσα σε ένα χρόνο 4 δις ευρώ. Τελικά μέσα σε τρία χρόνια έχουν πάρει από τη λίστα Λαγκάρντ 44 εκατομμύρια ευρώ και από τη λίστα Μπόγιαρνς μόλις 16 εκατομμύρια ευρώ. Και να σημειωθεί, ότι τα μισά από αυτά τα χρήματα μπορεί και να τα επιστρέψει το κράτος, εφόσον μετά τις ενστάσεις, αποφανθούν τα δικαστήρια ότι δεν επρόκειτο για μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή.

Είναι τρία χρόνια κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και ήδη έχουν παραγραφεί εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής για μέχρι και το έτος 2011, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόγιαρνς. Αυτό συμβαίνει επειδή καθυστέρησαν την διερεύνησή τους και έχουν την αποκλειστική ευθύνη. Τώρα ψάχνουν υποθέσεις μεγάλων οφειλετών και φοροφυγάδων από το 2011 και μετά.

Έχουν βγει κατά καιρούς ονόματα φοροφυγάδων, αλλά έχει αλλάξει κάτι; Απαντώ πως όχι, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα στο να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις εφορίες, μόνο μετακλητούς ξέρει να προσλαμβάνει.
Εν ολίγοις, δεν έχει κάνει τίποτα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, απέτυχε παταγωδώς και βέβαια μας είχε φλομώσει στο ψέμα.

Από την άλλη, συνεχίζουν την υπέρμετρη φορολογία και αναγκάζουν τον κόσμο που έχει μια μικρή ή μικρομεσαία επιχείρηση, να ρισκάρει, να μην κόβει αποδείξεις και να κλέβει το κράτος, μόνο και μόνο για να επιβιώσει.

Πριν από τρεις μήνες ρώτησα σε μια επιτροπή τον τότε Υπουργό Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου, τι έχει κάνει η κυβέρνηση για τον διαχωρισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών με τους φτωχούς δανειολήπτες. Ρώτησα αν για αυτό το λόγο έχει συνεργαστεί η κυβέρνηση με τις τράπεζες, που είναι κρατικές αφού έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και μου απάντησε ο Υπουργός ότι δεν έχουν κάνει ακόμα τίποτα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: