Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018

Παναγιώτης Λαφαζάνης (Πρόεδρος ΛΑ.Ε)

Παναγιώτης Λαφαζάνης
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Πρόεδρος ΛΑ.Ε

«Ο υπουργός δικαιοσύνης Σ. Κοντονής έφερε έναν ιδιώνυμο και απαράδεκτο νόμο, που δίνει τη δυνατότητα διαδικασίας πλειστηριασμού ενός για παράδειγμα σπιτιού που είναι στη Ζάκυνθο, σε οποιοδήποτε συμβολαιογραφείο των Αθηνών.
Ο ανάλγητος νόμος του υπουργού δικαιοσύνης Σ. Κοντονή στέλνει κατευθείαν στη φυλακή κάθε έναν που διαμαρτύρεται κατά των πλειστηριασμών, δίνει τη δυνατότητα στον κάθε συμβολαιογράφο να τον στέλνει φυλακή.
Θα κριθεί ο κ. Κοντονής για τα έργα του και μάλιστα πολύ σύντομα, όπως όλοι στη κυβέρνηση.

Προσπάθησαν χθες να πλειστηριάσουν τρεις πρώτες κατοικίες 80 και 90 τετραγωνικών, για ευτελή ποσά, με επισπεύδουσες τις τράπεζες οι οποίες είναι και οι ίδιες που στο τέλος κάνουν την προσφορά και παίρνουν τα ακίνητα. Επίσης είχαμε αρκετά μικρά διαμερίσματα και καταστήματα που επιχειρούσαν να πλειστηριάσουν, όπως και μια μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση στη Λάρισα. Επίσης πλειστηριαζόταν ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, για το οποίο τελικά έγινε ρύθμιση, αλλά εμείς δεν πήγαμε εκεί για να προστατεύσουμε το ξενοδοχείο, αλλά μόνο τις φτωχές κατοικίες που προανέφερα.

Είχαμε μια αναίτια βαρβαρότητα, ουδείς ενόχλησε αστυνομικό και το μόνο που κάναμε χθες ήταν να ζητήσουμε να ανέβει στο συμβολαιογραφείο αντιπροσωπεία των διαδηλωτών και του κινήματος, ώστε να καταθέσουμε τις απόψεις και αντιρρήσεις μας. Δεν το δέχτηκαν και αντ αυτού ζήτησαν να πάω μόνο εγώ και ο κ. Στρατούλης. Φυσικά δεν το δεχτήκαμε γιατί δεν θα υπήρχε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα όλων αυτών που διαδήλωναν και αντιδρούσαν χθες κατά των πλειστηριασμών.
Εν συνεχεία είχαμε τα επεισόδια, με ξυλοδαρμό και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.
Στόχος ήταν και είναι να τρομοκρατήσουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Έχουμε προκαλέσει τη μήνη της κυβέρνησης και της τρόικας που θέλει πάση θυσία να συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί, αλλά εμείς τους εμποδίζουμε.

Χθες στο συμβολαιογραφείο που είμασταν, καταφέραμε να ανασταλούν όλοι οι πλειστηριασμοί, έχουμε νίκες και επιτυχίες, όσοι αγωνίζονται για δίκαια πράγματα στο τέλος δικαιώνονται.

Αν είχαμε δυνάμεις έξω από κάθε συμβολαιογραφείο θα είχαμε πολύ πιο θετικά αποτελέσματα.

Όταν εμείς φωνάζουμε για το τι πλειστηριάζεται, ο κόσμος μένει άφωνος, ενώ σαφώς δυσκολεύεται και η θέση του εκάστοτε συμβολαιογράφου.

Εδώ συντελείται ένα έγκλημα από τη κυβέρνηση και μια συγκεκριμένη ομάδα είκοσι συμβολαιογράφων, που αποτελούν το κύκλωμα των πλειστηριασμών. Αυτοί κερδίζουν πολλά φροντίζοντας να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών.
Δεν έχουμε πρόβλημα με την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των συμβολαιογράφων, που δεν ανήκουν στο κύκλωμα αυτό.

Προασπιζόμαστε τον κάθε αδύναμο, την κάθε κοινωνική τάξη, τον κάθε εργαζόμενο. Σήμερα κάναμε μια μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας υπέρ των συνταξιούχων. Αγωνιζόμαστε για τις αρχές και αξίες μας, δεν κυνηγάμε ψήφους όπως κάποιοι μας κατηγορούν. Αν μας ενδιέφεραν μόνο οι ψήφοι, δεν θα είχαμε φύγει ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα αφήναμε τις Υπουργικές μας θέσεις.  

Οι άνθρωποι που ξυλοκοπήθηκαν χθες από τα ΜΑΤ στο συμβολαιογραφείο επί της οδού Καποδιστρίου στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι κατά των πλειστηριασμών, ευτυχώς είναι όλοι καλά στην υγεία τους, βγήκαν από τα Νοσοκομεία που νοσηλεύονταν.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: