Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018

Βασίλης Κεγκέρογλου (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης)

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βασίλης Κεγκέρογλου
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Φούσκωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ με ψέματα τον κόσμο για μεγάλα έσοδα από φοροφυγάδες που κρύβονταν στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόγιαρνς. Το ψωμί στη πάταξη της φοροδιαφυγής είναι το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους κατά την περίοδο της κρίσης είχαμε εκροή χρημάτων στο εξωτερικό. Γιατί δεν εστιάζουν εκεί;

Την εποχή που ο κ. Τσίπρας μίλαγε για τα Panama papers, είχαν συμφωνήσει στην εξαίρεση του Παναμά από τους φορολογικούς παραδείσους που ελέγχονταν. Είναι απλό γιατί το έκαναν, γιατί υπάρχουν οικεία πρόσωπα, φίλοι και κολλητοί του ΣΥΡΙΖΑ στα Panama papers.  

Ο κ. Τσίπρας έχει διορίσει όλο του το σόι, έχει διορίσει φίλους και κολλητούς του. Αντιγράφει το παλιό κακό και ακυρώνει το παλιό καλό. Ξανά σερβίρει το παλιό κακό ως κάτι φρέσκο. Δεν δικαιούται να παριστάνει τον αρχιερέα της κάθαρσης.

Καθόλου σοβαρή και ύποπτη η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Με την πρότασή της προφύλαξε τον κ. Ξανθό. Γιατί έβαλε στη πρότασή της τον κ. Πολάκη; μήπως υπάρχει μυστική συνεννόηση μεταξύ Χανιωτών;
Mεταξύ Μητσοτάκη και Πολάκη; Eδώ ίσως έχουμε να κάνουμε με υπόγειες διαδρομές συνεννόησης και συγκάλυψης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε θέση σε όλα, για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επένδυση στο Ελληνικό και Περιφερειακά αεροδρόμια. Μήπως υπάρχει πολιτική συναλλαγή; Ερωτήματα θέτω.

Η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τον κ. Κουρουμπλή, τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, ήταν ένα πολιτικό λάθος, ή αν θέλετε μια πολιτική γκάφα.
 Ήταν δεδομένη η κυβερνητική πλειοψηφία που θα καταψήφιζε την πρόταση και έδωσε η ΝΔ την δυνατότητα να παραγραφεί το αδίκημα του κ. Ξανθού, που μέχρι χθες δεν είχε παραγραφεί.
Υπάρχει εν ενεργεία προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis και εξεταστική επιτροπή για τα φάρμακα. Εμείς λέμε ναι στη διερεύνηση εις βάθος της υπόθεσης αυτής.
Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι το άκυρο και το λευκό είναι υπέρ της πρότασης της ΝΔ. Νομικά και τυπικά έχει δίκιο, πολιτικά όμως όχι.

Είναι αστειότητες τα περί τηλεφωνήματος του κ. Τσίπρα προς τον Ερντογάν, ώστε να λυθεί έτσι το ζήτημα των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η Τουρκία είχε σχεδιάσει το όλο επεισόδιο και η κυβέρνηση καθυστέρησε να κινηθεί σε όλα τα επίπεδα. Απαιτούμε να κάνει αυτά που πρέπει η κυβέρνηση για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, κατά προτεραιότητα να κινηθεί η κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: