Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018

Νίκος Καραθανασόπουλος (Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ)

Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Καραθανασόπουλος
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ

«Η χθεσινή πρόταση της ΝΔ ήταν μια φάρσα και αποτέλεσε τον καλύτερο σύμμαχο της κυβέρνησης, ώστε να παραγραφούν αδικήματα υπουργών και να μην έχει τη δυνατότητα η προανακριτική επιτροπή να διερευνήσει ουσιαστικά τον φάκελο Novartis.

Εμείς έχουμε προτείνει να διευρυνθεί η αρμοδιότητα της προανακριτικής επιτροπής και στον κ. Κουρουμπλή και στον κ. Ξανθό και σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς κανέναν περιορισμό. Η επιτροπή πρέπει να έχει την απόλυτη αρμοδιότητα και ελευθερία να ελέγξει τα πάντα, όλα τα στοιχεία, όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στον φάκελο και να έχει τη δυνατότητα να καλέσει για κατάθεση και τους λεγόμενους ανώνυμους μάρτυρες, αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται, λόγω άρνησης της κυβέρνησης.
Αλλά και η χθεσινή πρόταση της ΝΔ συνέλαβε στον εκχυδαϊσμό και εκφυλισμό της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της προς την Ελλάδα και αυτή η κλιμάκωση έρχεται μετά την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τις συμφωνίες που έκανε με τον κ. Τραμπ για να εξυπηρετήσει τις στρατηγικές επενδύσεις τόσο των Αμερικάνων, όσο και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Το θέμα της σύλληψης και προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αποτελεί ένα μέρος ενός συνολικότερου προβλήματος. Η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να δηλώνει ότι είναι ένα τυπικό θέμα και θα έπρεπε από τη πρώτη στιγμή να ενεργήσει σε όλα τα επίπεδα για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών. Απ ότι φαίνεται όμως, αυτή η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα.

Στην Ελλάδα έχουμε την φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου και την υπερφορολόγηση των ασθενέστερων. Η κυβέρνηση με μια σειρά αποφάσεων, έχει διευκολύνει τη διακίνηση μαύρου χρήματος σε φορολογικούς παραδείσους, ακόμα και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ υπέγραψε στην απεμπλοκή του Παναμά από αυτούς. Κατά συνέπεια, είναι υποκριτικό να υποστηρίζουν ότι θέλουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: