Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, πρόεδρος κόμματος «Ο Άλλος Δρόμος»)

Νότης Μαριάς
Νότης Μαριάς
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, πρόεδρος «Ο Άλλος Δρόμος»

«Το Ecofin, με την ψήφο και του Υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου, αποφάσισε ομόφωνα να βγάλει από την μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων τον Παναμά. Υπάρχει δε η πρόταση, να φύγουν από τη λίστα άλλες τρεις χώρες και αν αποφασίσει ανάλογα το Ecofin και ο κ. Τσακαλώτος, στο τέλος θα μείνουν όλες και όλες έξι χώρες, μέχρι που δεν θα μείνει καμία.

Στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους έχουμε ετησίως 1 τρις ευρώ, που δεν ελέγχεται φορολογικά, που δεν ελέγχεται η προέλευσή του και μιλάμε για μαύρο χρήμα από παράνομες δραστηριότητες και μίζες. Σε έναν φορολογικό παράδεισο υπάρχει πλήρη αδιαφάνεια, αν το Ελληνικό κράτος έχει υπόνοιες για μια εταιρία, ότι ξεπλένει χρήμα στο Βέλγιο για παράδειγμα, υπάρχει η προβλεπόμενη διαδικασία και το Βέλγιο θα συνεργαστεί ώστε να δώσει όλα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και συναλλαγών στις Ελληνικές αρχές.

Ο Παναμάς όμως δεν έχει την υποχρέωση να το κάνει και ούτε μπορούν να του επιβάλλουν και κυρώσεις. Είναι προφανές ότι οι φορολογικοί παράδεισοι είναι οι χώροι όπου οι φαρμακευτικές εταιρίες, όπως η Novartis, κάνουν το ξέπλυμα χρήματος και τις παράνομες συναλλαγές τους.

Η Ελληνική κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα ανακάλυπτε το μαύρο χρήμα και του φοροφυγάδες που κρύβονταν στα Panama papers, αλλά τελικά κορόιδευε τον κόσμο. Είναι πολιτικά εκτεθειμένη η κυβέρνηση. Είναι σκανδαλώδες αυτό που έγινε, αποδεικνύεται πως όλες οι κυβερνήσεις είναι εξαρτημένες από το μαύρο χρήμα.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: