Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Γιώργος Κωνσταντίνου (Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου)

Γιώργος Κωνσταντίνου
Γιώργος Κωνσταντίνου
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου

«Είναι άκρως προβληματική η κατάσταση στο Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών, στην περιοχή του αεροδρομίου,.
Οι οκτώ εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες, δεν τηρούνται από τον εργολάβο-εργοδότη τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, ενώ εδώ και πάνω από έναν μήνα είναι χαλασμένη η πρέσα, το βασικό εργαλείο της ανακύκλωσης.

Επί έναν μήνα γινόταν χειρωνακτικά η διαλογή από τους εργαζόμενους του ΚΔΑΥ, εργαζόμενους των 500 ευρώ, οι οποίοι αφού είναι απλήρωτοι δεν μπορούσαν να καλύψουν ούτε τα βασικά έξοδα μετακίνησής τους. Αποτέλεσμα ήταν να μην γίνεται σωστά η όλη διαδικασία της ανακύκλωσης και έτσι πήγαιναν αχταρμά όλα τα ανακυκλώσιμα στον Λίβα.

Θυμίζω ότι το ΚΔΑΥ είναι δημοτική επιχείρηση που δόθηκε μαζί με τα μηχανήματά της στον εργολάβο κ. Ρέντζο, η εταιρία του οποίου έχει προμηθεύσει και μέρος του εξοπλισμού για την λειτουργία της κινητής μονάδας στον Λίβα. Αυτή η εταιρία, δραστηριοποιείται σε τουλάχιστον άλλες τέσσερεις περιοχές στην Ελλάδα, εμφανίζει και εκεί τα ίδια προβλήματα που εντοπίσαμε στο ΚΔΑΥ του αεροδρομίου.

Αν παγιωνόταν η κατάσταση της μη λειτουργείας της πρέσα στο ΚΔΑΥ, θα παγιωνόταν και η αντίληψη να ανεβαίνουν αχταρμάς όλα τα απορρίμματα στον Λίβα. Δεν υπάρχει σύμβαση που να προβλέπει μεταφορά από το ΚΔΑΥ του αεροδρομίου ότι να ναι και όπως να ναι στον Λίβα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε αυτή τη κατάσταση.
Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η λειτουργία του ΚΔΑΥ στο αεροδρόμιο, το ΚΔΑΥ και η ανακύκλωση είναι το κομβικό σημείο του σχεδιασμού της νέας διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού με αυτόν τον σχεδιασμό μειώνουμε και τον όγκο που μεταφέρεται στον Λίβα.

Ο εργολάβος κ. Ρέντζος είναι σημαντικός συνεργάτης του Δήμου Ζακύνθου και οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα με τον ΦΟΔΣΑ. Θυμίζω, ότι ο κ. Ρέντζος πριν καν αναλάβει οποιαδήποτε εργολαβία, ήταν από τους πρώτους που είχαν εγκατασταθεί στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ.

Για όλα αυτά, κάναμε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού θέλαμε να είναι ενήμεροι όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι γιατί δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά.
Δόθηκε η υπόσχεση ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ, ενώ πληροφορήθηκα ότι σήμερα πήγαν τεχνικοί για να επισκευάσουν την πρέσα στο αεροδρόμιο.
Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας τους και εμείς θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να κερδοσκοπεί εις βάρος του Ζακυνθινού λαού.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: