Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης)

Γιώργος Αρμένης
Γιώργος Αρμένης
Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

«Υπάρχει μια θηλιά γύρω από τον λαιμό του Δήμου μας, η οποία συνεχώς σφίγγει για να μας αναγκάσει να πάμε σε έναν συμβιβασμό με την Τράπεζα Πειραιώς.
Εάν δεν ομονοήσουμε και δεν αντιδράσουμε άμεσα, κινδυνεύουμε η διαχείριση του δήμου να γίνεται από τους ανθρώπους που θέλουν να καλύψουν την τράπεζα Πειραιώς.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είναι η ίδια υπηρεσία που επικύρωνε τις πλαστές αποφάσεις και που σήμερα ουσιαστικά υποχρεώνει το δήμο να αποτυπώσει στον προϋπολογισμό του, τα ποσά που σχετίζονται με τα αμφισβητούμενα δάνεια της τράπεζας Πειραιώς, με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που τα αποτύπωνε τα τελευταία χρόνια.
Ο τρόπος αυτός αυξάνει σημαντικά τα έξοδα. Αν συνεχίσουμε έτσι, με αυτόν τον προϋπολογισμό, μέχρι τον Ιούνιο ο Δήμος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα απολύτως αναγκαία και θα χάσουμε την μπάλα, αφού αναγκαστικά θα περάσει η διαχείριση του προϋπολογισμού απευθείας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ασκούμαι αυστηρή κριτική στον Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά για καθυστέρηση σε όσα έχουμε συμφωνήσει να κάνουμε για την υπόθεση των δανείων. Έπρεπε να λειτουργούμε όπως το 2008, που τότε, μετά και τα γεγονότα των δανείων, ως Δημοτικό Συμβούλιο παίρναμε ομόφωνες αποφάσεις, τις οποίες υλοποιούσε ο τότε εκτελών χρέη Δημάρχου Διονύσης Ακτύπης.

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμφωνήσαμε σε διαπαραταξιακό επίπεδο, σε μια σειρά σημαντικών ενεργειών. Αποφασίσαμε να ζητήσουμε την παύση καταβολής των ποσών που δεσμεύονται στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να μην αποδεχτούμε οποιονδήποτε συμβιβασμό με την Τράπεζα Πειραιώς περιμένοντας την υπόθεση να τελεσιδικήσει. Επίσης αποφασίσαμε να αναδείξουμε εκ νέου, τη μηνυτήρια αναφορά που είχε γίνει το 2011 από τον τότε Δήμαρχο κ. Μποζίκη, κατά συγκεκριμένων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των παράνομων και πλαστών δανείων. Αυτή η μηνυτήρια αναφορά είναι και η τελευταία γραμμή άμυνας μας.
Αποφασίσαμε τέλος, να κάνουμε μια δια-παραταξιακή επιτροπή η οποία για το θέμα αυτό, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή, αλλά και με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Θέλουμε να αναδείξουμε πολιτικά το ζήτημα, πρέπει να αναδείξουμε και την ενότητά μας ως Δημοτικό Συμβούλιο, ίσως αυτή είναι και η τελευταία μας ευκαιρία να δικαιωθούμε.

Ήταν καίρια, σημαντική, ουσιαστική και έγκαιρη η χθεσινή παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει να εφαρμόζεται η σύμβαση του ΦΟΔΣΑ με την εταιρία του κ. Ρέντζου για τη λειτουργία του ΚΔΑΥ στο αεροδρόμιο. Πριν από λίγα χρόνια θυμάμαι που συζητούσαμε με αγωνία για τη γενιά των 700 ευρώ και τώρα υπάρχουν εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ που δουλεύουν με 500 ευρώ τον μήνα.

Η καρδιά της ανακύκλωσης στη Ζάκυνθο βρίσκεται στο ΚΔΑΥ του αεροδρομίου και η σωστή ανακύκλωση είναι η καρδιά της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων στον Λίβα. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, πρέπει να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του ΚΔΑΥ, την ανακύκλωση στη πηγή, διαφορετικά θα έχουμε ζήτημα στον Λίβα. Είναι υψίστης σημασίας το θέμα, όπως και οι συνθήκες εργασίας στο ΚΔΑΥ του αεροδρομίου, είναι ζήτημα ουσίας, αλλά και ηθικό.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: