Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Μάριος Γεωργιάδης (Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Α Αθηνών Ένωσης Κεντρώων)

Μάριος Γεωργιάδης
Μάριος Γεωργιάδης
Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Α Αθηνών Ένωσης Κεντρώων

«Η λύση που προωθεί η κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, είναι απλά να δώσει το όνομα της Μακεδονίας. Σήμερα το όνομα αυτό το χρησιμοποιούν τα Σκόπια ως μια προσωρινή συμφωνία, αλλά αφού εμείς είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και όχι τα Σκόπια, δεν χρειάζεται να προστρέξουμε για να τους ικανοποιήσουμε.

Αν προχωρήσουμε σε μια λύση με σύνθετη ονομασία, αυτή θα οδηγήσει σε αναγνώριση με σκέτο το όνομα Μακεδονία για το κράτος των Σκοπίων. Εμείς, δεν θέλουμε να συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία που να εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία. Το θέμα των Σκοπίων είναι εθνικής σημασίας, δεν είναι μια προσωπική γραμμή του κ. Τσίπρα ή του κ. Κοτζιά. Χρειάζεται μια εθνική γραμμή.

Συγκεντρώθηκαν ένα εκατομμύριο πολίτες στην Αθήνα και μισό εκατομμύριο στη Θεσσαλονίκη, φωνάζοντας ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Διατυμπάνισαν ότι δεν θέλουν να πουληθεί η λέξη Μακεδονία, τους άκουσε αυτούς τους ανθρώπους η κυβέρνηση; Aπαντώ πως όχι, αντιθέτως για να αποφύγει το βάρος των συγκεντρώσεων προχώρησε σε μια κίνηση εντυπωσιασμού με την υπόθεση Novartis, αποκλειστικά και μόνο για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη.

Υπάρχει σκάνδαλο Novartis, αλλά δεν έχουν τη διάθεση για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Επί της ουσίας δεν θα γίνει τίποτα και δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα τίποτα το ουσιαστικό, ως προς την έρευνα για τους εμπλεκόμενους πολιτικούς, τους μάρτυρες και τα στοιχεία της δικογραφίας. Κακώς συμπληρώνονται νέα στοιχεία για την υπόθεση, χωρίς να ενημερώνεται πρώτα ο Πρόεδρος της Βουλής και τα μέλη της επιτροπής.

Χρειαζόμαστε περαιτέρω ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, άμεση σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέτρα πρόληψης, για να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας. Θα έπρεπε να είχαμε αυξημένη δύναμη των περιπολιών μας στον Έβρο. Εμείς, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο απαγωγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους. Πρέπει να βρούμε τρόπο να ενισχύσουμε τα εξοπλιστικά μας συστήματα, όχι μόνο να διαιωνίζουμε τον κρατισμό. Πρέπει να εξοπλιστούμε με υπερσύγχρονα F35 όπως έκαναν οι Τούρκοι, δεν γίνεται να πολεμάμε με σφενδόνες.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: