Παρασκευή 19 Απριλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018

Γιάννης Βρούτσης (Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ, πρώην Υπουργός Εργασίας)

Γιάννης Βρούτσης
Γιάννης Βρούτσης
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ, πρώην Υπουργός Εργασίας

«Είναι αδύνατον να μην εφαρμοσθεί ο υπολογισμός της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων, αφού είναι μια μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης. Αυτά που λένε τώρα, ότι δεν θα την εφαρμόσουν, είναι άλλη μια εξαπάτηση της κυβέρνησης προς τον Ελληνικό λαό, όπως τόσες άλλες φορές στο παρελθόν.

Μιλάμε για τόσο επώδυνες μειώσεις, που σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, θα επιφέρουν απώλεια δύο και τριών συντάξεων ετησίως.

Δεν μπορώ να πω ψέματα όπως κάνει η κυβέρνηση, είναι αναπόφευκτες αυτές οι μειώσεις των συντάξεων. Οφείλονται στην αποτυχημένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, είναι αποτέλεσμα του λαϊκισμού των κ. Τσίπρα και κ. Καμένου.

Αντίβαρο σε αυτές τις μειώσεις υπάρχει και η ΝΔ ως κυβέρνηση θα το εφαρμόσει. Πρώτα πρέπει να μειωθεί το ύψος όλων των ασφαλιστικών εισφορών, να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, τους άμεσους και έμμεσους φόρους και παράλληλα να αυξήσουμε το αφορολόγητο όριο. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων.

Αποτελεί μέγιστο διασυρμό για την κυβέρνηση, η προσπάθειά της να διορίσει τον κ. Μαρίνο ως πρόεδρο του ΕΦΚΑ, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος ήταν μέτοχος σε μια εταιρία που έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο.

Τα ζητήματα που αφορούν τη συνταγματική αναθεώρηση είναι στην πρώτη γραμμή για τη ΝΔ. Όταν επανέλθει η πολιτική ισορροπία και το κράτος δικαίου, μετά τις εκλογές θα προχωρήσουμε το ζήτημα αυτό.

Η ενημέρωση του προέδρου του κόμματος κ. Μητσοτάκη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, θα έπρεπε να γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όχι από έναν Υπουργό.

Ζούμε σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρων τουρκικών προκλήσεων και ανοιχτών εθνικών θεμάτων. Χρειάζεται ψυχραιμία, λογική και ενότητα για να τα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει όλοι μας να είμαστε συντεταγμένοι κάτω από την λέξη που λέγεται Ελλάδα.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: